Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nenastal už čas něco udělat s cenou druhotných surovin?

Tak myslím si, že pojmenovat problém umíme oba dva, otázka je to řešení... No a já ho opravdu nevidím v tom, narozdíl od mnohých (nemyslím teď konkrétně Vás), že "bohatí dají".
Mělo by se vytvořit takové prostředí, kde funguje ZDRAVÁ konkurence, kde se vyplatí podnikat a zaměstnat člověka už jenom proto, abych měl více volného času třeba pro rodinu atd. přičemž mi zůstane plus mínus stejně peněz jako bez něj a nebude ten zaměstnanec pro mě představovat existenční riziko, což se dnes u malých firem PROSTĚ DĚJE. Zkrátka rozhýbat ten kurevsky zkostnatělý trh práce aby byla větší možnost seberealizace a na tom by měli mít zájem jak bohatí, tak chudí. Bohatí na to poskytnout prostředky, formou investic do podnikání a chudí nasazení a ochotu pracovat pro prospěch toho či tamtoho projektu. Nesutálé stavění jedněch proti druhým, což se děje takřka neustále, je cesta do pekel.

Také jsem pro osobní invenci těch dotyčných. Nevěřil byste, kolik je těchto rádobychudých (nezpochybňuji tím, že nejsou lidé opravduchudí) u nás na vsi, žehrají na systém, nadávají na bohaté atd. A teď , kde nadávají? No v hospůdce u pivečka samozřejmě, téměř každý den... Prostě si představují, že snad přijdou jednou za 4 roky k volbám a ten dotyčný by měl všechno zařídit, pohoda-klídek-tabáček, což je samozřejmě nesmysl... Takže ono je třeba to vidět ze dvou úhlů pohledu. Je na dloooouhou debatu, jak změnit trh práce aby byl dostatek pracovních míst, ale já tvrdím, že ruku v ruce se svobodou a demokracií to prostě jde, jak je vidět u dosti příkladů. Nicméně řešení, které by se mě líbilo, by mělo obsahovat šanci pro ty, kteří chtějí, chtějí se snažit a makat na sobě, nikoli "dej, já nemám". A Ti, kteří nechtějí makat, snažit se a jen neustále pláčou (a snad si nebudeme nalhávat, že mezi námi nejsou), mě v podstatě nezajímají, nechť mají minimum na přežití, to nějak překousnu a nechť si dál sní ten svůj sen, že by jim měl někdo něco zadarmo dát...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat