Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nenastal už čas něco udělat s cenou druhotných surovin?

V podstatě se ztotožňuji s Bahnem. Začít je třeba někde úplně jinde a to především jednoduchými a dobře napsanými zákony, poté je třeba tyto důsledně vymáhat. Policisty z kanceláří a spoza keřů, 2m za cedulí obec, do ulic a do terénu. Do legislativy pořádné soudce a státní zástupce, ne to socialistické dědictví, co se tam pořád drží... V neposlední řadě totální překopání možnosti ochrany vlastního majetku, nyní, když si budu chránit svoji oplocenou chatu a případnému zmrdovi to utrhne nožičku, půjdu bručet, jak je toto možné...?

Další a dost podstatná část je nějaká morálka a občanská zodpovědnost národa. Což u nás je ne na bodě nula, ale spíše v záporných číslech. Já rozhodně nejsem příznivce nějakého bonzování apod., ale vysvělete mi, že národ, který byl v udavačství kdysi jednička se rázem stane tak lhostejným, že pokud nějaký vyfrclý zmrd mlátí 15ti letého kluka v supermarketu, tak kolem se srocuje hlouček diváků, ale nikdo není schopen ani zvednout telefon a zavolat policii, neřku-li osobně zasáhnout? Chápu, ne každý na to fyzicky má, nicméně paprčky ochrnuté nemá zase tolik lidí aby nemohli zavolat anonymně za rohem 158.
Například v Kanadě, pokud se potuluje po městečku, čtvrti, vesnici člověk, kterého nikdo nezná, okamžitě je u něj hlídka policie (na oznámení) a vyptává se odkud jde, u koho je, co tady dělá, proč tu je apod. Pokud nedokáže kloudně odpovědět, nebo to není prokazatelně tramp apod., putuje na služebnu, kde si jej důkladně proklepnou. Tam si slušní lidé hlídají svůj majetek a drží při sobě... Když tam přijela sestřenka na delší návštěvu k příbuzným, ti ji představili nejprve sousedům aby se vědělo, že je zde nová a tak samo i jejího přítele... Policejní stát? Možná, ale pořád lepší, než kolektivní vina... Takže by se imho chtělo dívat více kolem sebe a ne jen na to kdo v čem jezdí a přemýšlet jak si na to ten hajzl jenom mohl vydělat (nemyslím to konkrétně na tebe, ale spíše tak nějak na národ jako celek), ale taky kdo se motá sousedovi kolem lešení, co má uskladněné u baráku, kdo obchází večer auta v ulici na sídlišti a kouká dovnitř apod. apod.

Co se zastaváren týče, ty mají zakázáno jet nonstop a to dává logiku, také musejí POVINNĚ vykupovat na občanku a nevidím problém to ve sběrnách udělat stejně s tím, že je mi jako zákonodárci jedno jak mi zdokladuješ, kdo ti ten a ten poklop od kanálu přivezl (fotka, kamerový záznam apod.), ale prostě 14dní od výkupu to budeš muset doložit, jinak je vina na tobě. Toto beru pořád jako větší svobodu, než paušální zákaz a opět vylití vaničky i s dídětem. Jako vždy srdcervoucí přirovnání se ztrátou někoho z rodiny poněkud pokulhává. Pokud mi nějaký ožralý zmrd v autě zramuje někoho blízkého, rovněž budu chtít aby byl potrestán on a ne výrobci alkoholu... Možná je tady opravdu rozdíl mezi, jak píšeš liberálním smýšlením a tím totalitním, nevím.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat