Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nenastal už čas něco udělat s cenou druhotných surovin?

Místo toho aby si stát a jeho složky plnily svoji funkci

Právě, protože neplní, to vypadá jak vypadá. Jak tedy na eliminaci výkupu kradeného materiálu? Má stát vynakládat desítky/stovky mil. Kč ročně na neustálý monitoring? Kde na to brát? Má stát zvýšit daně, aby mohl posílit práci policie v této oblasti?

Vykupovat se snad sakra musí na občanku, tak jaký je problém dohledat dotyčného zmrda co ukradl šrouby na mostě

Že by výkupčí někde jmenovitě zapisoval, případně fotil, co který občan na káře přivezl? Někam centrálně to posílal? Jak rozeznáš šrouby z mostu od šroubů odněkud z bouračky staré haly? Jak rozeznáš kilo Cu-kabelu ze zabezpečovačky od zbytků z montáže instalace v baráku?

Ano, zákaz je pochopitelně špatné řešení. Hledejme tedy to dobré. Konkrétní. Ne frázi, že je třeba potrestat konkrétní viníky - to evidentně dvacet let nefunguje. Že u vás máte řádnou výkupnu, je chvályhodné. Třeba je takových více, třeba je jich většina. Ale určitě ne všechny, protože by se tyto problémy stále dokola neopakovaly. Pokud by ti díky nefungujícímu (protože odvezenému do výkupu) zabezpečovacímu zařízení při železničním neštěstí zemřel někdo blízký, bude rázem po liberalismu.

-------
ad zástavárny: myslíš, že je opravdu nutné, aby vykupovaly nonstop, třeba o půl třetí v noci? Myslíš, že alespoň jedno procento z v noci vykupovaných autorádií je nekradené?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat