Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nenastal už čas něco udělat s cenou druhotných surovin?

Klidně to "přejdi bez reakce", mě by jenom zajímalom, proč někteří lidé (já to nijak škatulkovat nehodlám) vidí řešení absence policie dopadnout a objastnit trestnou činnost v neustálých zákazech, omezování, jak třeba toho podnikání, tak jen prosté recyklace. Vykupovat se snad sakra musí na občanku, tak jaký je problém dohledat dotyčného zmrda co ukradl šrouby na mostě a zavřít ho na 10let za obecné ohrožení...? Když pominu, že těch drahých kovů, pokud to bude řešeno formou sběrných dvorů zdarma, vybereš sotva polovinu, tak ta druhá polovina se ti bude válet ve škarpách. A drobný odpad (kousky drátů při elektroinstalacích apod. skončí v komunálním odpadu, dneska si to děcka "oholí" a za to, co utrží za měď mají slušné kapesné) a to je jen jeden příklad...
Případně mě napadá, kde se tento "trend" zastaví...? Zrušíme tedy zastavárny (protože se tam vykupuje kradené zboží), zakažme mobilshopům vykupovat bazarovky, protože je mezi nimi nějaké procento čórek atd. atd?

Místo toho aby si stát a jeho složky plnily svoji funkci, zase se bude buzerovat formou zákazů, příkazů, nařízení, omezení apod... Asi jich máme v současnosti málo a tak je třeba jim ne jenom tleskat, ale ještě vymýšlet další... Kde se ta touha po tomto ve vás pořád bere? Vidíte bordel? Proč jej nechcete řešit tak, aby byli potrestáni ti, kteří za něj můžou?

U nás je výkupna drahých kovů kde ti nevezmou kanál, ani dopravní značku, ani třeba větší množství střešního plechu, když je nový, protože je "jasné" jaký má původ... Nevěříš? Přijeď se mrknout do Napajedel, ten majitel nestojí o problémy a chová se podle toho... Jak mu ten tvůj postoj vysvětlíš? "Holt smůla chlapče"...?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat