Předmět Autor Datum
Samozřejmě, i lidské zdraví je předmětem byznisu, jako všechno ostatní. Až blivno z toho.
Prasak 16.11.2013 19:32
Prasak
Ten člověk je od pohledu nedůvěryhodný. K doktorům chodím, protože musím. Až zase vstane Ježíš, skoč…
IQ37 16.11.2013 21:01
IQ37
Nad tím je lepší raději nepřemýšlet, jinak by si to mohl jít člověk hodit na nejbližší strom... Je t…
icepower32 16.11.2013 22:26
icepower32
Je lepší jich vydávat víc, častěji s postupným zlepšováním > větší zisky. Ale takhle je to i s telev…
Dale Cooper 16.11.2013 22:55
Dale Cooper
To jsou hrozny hlody, on celej zivot prodaval svinstvo, pak se mu narodil syn, zazracne prozrel a te…
RedMaX 17.11.2013 01:13
RedMaX
kdyz me nejakej motorista prejede autem Máš koukat, než vstoupíš do silnice :-) Jinak ale jsme my…
Dale Cooper 17.11.2013 12:30
Dale Cooper
To jses na omylu, to auto co me sejmulo a ujelo, jelo po chodniku! :x:
RedMaX 18.11.2013 05:51
RedMaX
Však to visí ve vzduchu dlouho. Kdo je zdravý a nemusí chodit k doktorům je na tom dobře. Chudáci li…
mnua.al 17.11.2013 21:06
mnua.al
Ten závěr je bomba: ,- :-) poslední
IQ37 21.11.2013 09:12
IQ37

Nad tím je lepší raději nepřemýšlet, jinak by si to mohl jít člověk hodit na nejbližší strom... Je to jen business, choroby by mohly být účinně likvidovány levnými léky, ale to by pak nikdo nevydělal ne? Takže je lepší prodávat takové léky, co ty nemoci utlumí ale kompletně nevyléčí a člověk je nucen ty léky užívat dlouhodobě že. Co léčby AIDS, rakoviny? Opravdu jsme tak neschopní s těmito nemocemi bojovat v dnešní době? Tak dlouho tu jsou a stále není účinné řešení? Ale třeba je, ale lepší je to ututlat, zkoupit patenty, dát do trezoru, a tahat z lidí peníze za dražší ačkoliv méně účinné léčení.

To je úplně to samé jako ropný business. Už dávno jsme mohli jezdit na jiné alternativní pohony za směšně malé peníze, ale k čemu by to bylo, když by z toho byl daleko menší či nulový zisk.

Výroba elektřiny - to samé.
Elektrotechnika - to samé. (naprosto jednoduchý příklad - iphone 5 x 5s rozdíl? skoro minimální) důvod ke koupi nového telefonu za 16 tisíc nevidím. Proč vydat jeden nabušený telefon s hightech technologiemi? Je lepší jich vydávat víc, častěji s postupným zlepšováním > větší zisky. Ale takhle je to i s televizemi, gpskami, tablety, radii atd. atd.

To jsou hrozny hlody, on celej zivot prodaval svinstvo, pak se mu narodil syn, zazracne prozrel a ted pise knihy proti tomu svinstvu. :-D

Me bavi tyhle lidi, ze oni tomu snad i veri, treba takovy ockovani proti detsky obrne, proste uplnej nesmysl, je treba to lecit prirozene - imunitou, sem tam to nejaky dite chytne, tak se necha chcipnout podobne jako v minulosti, ale zbytek bude 100% zdravej. Opravdu na hlavu.

Jinak ale jiste, ze je farmacie byznis jako vsechno dneska, ale tak lidi vetsinou nikdo nenuti ty leky brat a ockovani podstupovat, takze to je boj kazdyho. Ja se nechavam ockovat proti tetanu a tim koncim, takze zadnej velej pritel ockovani nejsem. Desivy je to, ze totalitni rezim, ve kterem zijeme narizuje ockovat deti v dobe, kdy je mohou na nasledky ockovani zemrit a jelikoz je v te dobe sance na umrti kvuli neockovani a umrti na nasledky ockovani vyrovnana, tak to nedava zadny smysl, presto jsou k tomu rodice nuceni. Takze uznavam, ze soucasna farmacie je pro spolecnost problem, ale na druhou stranu je preci nesmysl delat jako ze ockovani je uplne spatny a nefunkcni, kdyz to prokazatelne neni pravda. To je jako kdyz nejakej idiot co na zakladce propad z fyziky napise, ze wifi zareni z domacich routeru skodi zdravi, takova hovadina, ktera je jen neznalosti dotycneho a presto vsichni vime, ze to same zareni o tisicinasobnem vykonu skutecne zdravi skodi, staci se podivat do mikrovlnky a je to zrejme.

Lidi si neuvedomujou jednu vec, lekarnik je prodavac, ktery se snazi prodat leky. Pak to dopada: "Beru tenhle lek, tenhle a tenhle, protoze mi to poradili v lekarne." No bodejt by jim to neporadili. :-D Lekar nedela nic jineho, ten vam ty leky prodava na recept, takze verit tomu je dalsi nesmysl. Jina vec je lekar specialista, kdyz mate zlomenou nohu, tak vam ji chirurg hodi do sadry, ten vykonava skutecnou praci, to je snad evidentni.

Ja teda chodim jen ke specialistum, vetsinou chirurgie, treba kdyz me nejakej motorista prejede autem. Co se tyka tzv. chripek ve skutecnosti virovych nachlazeni, tak to lecim vitaminama, pravda i ty jsou z lekarny. ;-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru