Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem 2. svetová vojna

So zaverom sa stotoznujem, ale bombardovanie Londyna malo svoj efekt tak ako malo svoj efekt bombardovanie Berlina. Minimalne psychologicky u Nemcov (Htlerova prva facka) a Nemcom sa podarilo bombardovat sklady v Coventry s palivom a potravinami, co citelne oslabovalo Britov. Treba si uvedomit, ze Briti su na ostrovoch a vsetko si dovazali lodami. Aj preto keby Nemci viacej dbali na ponorky mohli Britaniu v pohode vyhladovat a dosli by jej zasoby vsetkeho. V casoch najvacsej slavy vlcich svoriek potapali asi 60% tonaze smerujucej do Britanie.
Chyb bolo viacej. Bf109 boli dobre stroje, ale mali svoje muchy. Najvacsi problem bol s palivovymi nadrzami, mohli bojovat nad Anglickom len asi 10-15min, co Briti vyuzivali. Pri velkych naletoch totizto casto trvalo az desiatky minut, kym sa formacie dali dokopy vo vzduchu a vzacne palivo stihaciek sa spotrebovavalo.
Za velku chybu ja povazujem, ze Nemci nepokracovali v bombardovani radarovych stanic a sustredili sa na letiska. Chceli znicit Britov uz na zemi, ale nevedeli o vsetkych letiskach a tym padom mali skreslene odhady poctu lietadiel. Pri konecnej bitke mali odhady, ze proti nim Briti poslu asi 150 stiahciek, pricom oni ich mali k dispozcii cez 600 este, takze finalny utok zlyhal.
Ak by Briti mali pobrezne radary zlikvidovane neboli by schopni sa ucinne branit, dochadzali im lietadla, ale hlavne kvalitni piloti (to vsak neskor aj Nemcom), pretoze straty boli na oboch stranach obrovske. Nakoniec na toto doplatili neskor aj Japonci v Pacifiku.
Keby Hitler nedal na tlchubu Goringa mohlo sa to vsetko skoncit inak.
Inak na Rusov mohol zautocit aj o rok neskor a Britania by padla, Amici to mali daleko a bolo by zaujimave potom sledovat akoby dopadli Nemci v Rusku, pretoze by pravdepodobne vyhrali.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat