Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem 2. svetová vojna

Historia ma bavi a trosku si myslim, ze uz mam o tomto nastudovane.
Hitler nebol tak celkom mimo, ako vojensky nevedel nic, ale mal na zaciatku strasne stastie. Obsadenie Francuzska bola totiz hlavne jeho zasluha, cely generalny stab bol totizto zato, ze utocit sa ma pomaly, ale Hitler si presadil bleskovu vojnu, cize donutil tankove divizie cez riskantny prechod horami, cim prekvapil a obisiel Francuzov tak dokonale, ze ich polozil za par tyzdnov na kolena. Pritom dost riskoval, tanky boli velmi zranitelne bez pdopory poechoty nielen v otvorenom terene, ale hlavne pri prechode uzkymi horskymi presmykmi.
Navyse tato taktika mu vychadzala pri Barbarose jak svina tiez az pokedy nespravil osudove zle rozhodnutia. Hitler bol mystik a po pociatocnych uspechoch nadobudol pocit neporazitelnosti, navyse dost zlyhala nemecka rozviedka a podcenila rusov.
Odpoved preco sa nevylodil v Britanii je jednoducha. Hitler to chcel, ale dvaja ludia ho presvedcili, ze Britania je na kolenach. Prvy bol Goring, ktory sa chvastal, ze Luftwafe znici Britaniu zo vzduchu Opat zlyhala rozviedka pri odhade pocte lietadiel, ktore proti nim mozu anglani nasadit.
Druhy clovek bol admiral Donitz, ktory zase prilis veril ponorkam a slubil Hitlerovi, ze Britaniu znicia z mora, co sa im takmer podarilo. Bohuzial pre Nemcov, nemali dostatocny pocet ponoriek, nestihali rychlo vyrabat nove a USA pomohli Britani 23:55 dodavkou torpedoborcov a protiponorkovych lietadiel.
Termin vylodenia bol urceny, bol by sa urcite podaril, Anglicania na Nemcov v tej dobe naozaj nemali, ale zbytocne rozdelil svoje sily a proste to prepiskol.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat