Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co vy a zbraně?

Dobrý den všem,
zajímalo by mne, jaký mají zdejší návštěvníci vztah ke zbraním jako takovým, případně jejich pohled na možnosti držení zbraní civilisty (ať už na sport, nebo pro osobní obranu, případně pro účely výkonu práva myslivosti). Asi se mi nepovede vytvořit anketu, jež by postihovala všechny možné postoje ke zbraním, leč pokusím se o to - v případě, že se budete chtít vyjádřit šířeji, samozřejmě můžeme podebatovat. :-)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já nosím malou kudlu. Na obranu to moc není, bo než ji vytáhnu z kapsy, dostanu klackem po kokosu. A…
Prasak 12.11.2013 11:34
Prasak
Nosím vystřelovací kudlu. Předpokládám, že grázla uvidím dřív, než mě vezme přes hlavu, že každý z n…
IQ37 12.11.2013 12:55
IQ37
Mimochodem, proč je vystřelovák v pohodě a pistole či revolver ne?
Redsnake 12.11.2013 13:31
Redsnake
Hm, možná proto, že vystřelovákem nikoho na 50 metrů nezabiju, ani netrefím. Sis na mě nějak zasedl,…
IQ37 12.11.2013 17:19
IQ37
Takže ho nosíš abys nikoho nezabil? Nezasedl, je to moje edukační metoda, abys o problematice přemýš…
Redsnake 12.11.2013 17:22
Redsnake
Aha! :-D Ano, nehodlám nikoho zabíjet, ani kdybych byl nucený tu kudlu použít. Je to docela odstraš…
IQ37 12.11.2013 17:35
IQ37
Svítící střely jsou myslím pouze do dlouhých, do krátkých palných jsem je ještě neviděl, ale to nezn…
Redsnake 12.11.2013 17:40
Redsnake
No, já jsem nepsal, že jsou do krátkých. A ještě bych chtěl dodat, ž k odvrácení hrozícího nebezpečí…
IQ37 12.11.2013 17:44
IQ37
Tak tohle už asi nemám sílu vyvracet. Přeci jen, aby tu nebyla jen tvoje nepravda. Při sebeobraně j…
Redsnake 12.11.2013 17:53
Redsnake
Když někomu prostřeliš rameno, dvě ramena, dvě ramena a nohy, i tak to nestačí? To už pak je řeč o ú…
IQ37 12.11.2013 18:57
IQ37
Jen pro zamysleni dodam, ze nuz je na sebeobranu hned po plynovce, jak kolega dole bystre predesila…
Roker 12.11.2013 19:19
Roker
O teleskopu jsem vážně uvažoval, když jsem ještě jezdil do práce vlakem (ono brněnský nádraží a přil…
Prasak 14.11.2013 06:12
Prasak
Právě, ty důsledky úspěšné obrany jsou taky jeden z důvodu proč jsem se přiklonil k teleskopu. Nůž n… poslední
Roker 14.11.2013 10:48
Roker

Já nosím malou kudlu. Na obranu to moc není, bo než ji vytáhnu z kapsy, dostanu klackem po kokosu.
Asi máš na mysli střelný zbraně, co? Nic proti nim nemám, pokud majitelé nejsou magoři. A pokud už jsou soudní a použili by ji na vlastní obranu, tak víš sám, jaký to je u nás vystřelit na někoho, byť v oné obraně - čekají tě tahanice po policajtech, jestli jsi náhodou nestřílel na někoho, kdo má v ruce jen klacek. Protože ses měl napřed pokusti spasit útěkem a ne střílet. Lumpi a grázlové to mají u nás jednodušší, než jejich oběti. Kde jsou ty časy, kdy četníci chodili automaticky s puškou. Dnes mají sotva pistoli a to ještě její použití je důkladně prověřováno.

Aha! :-D

Ano, nehodlám nikoho zabíjet, ani kdybych byl nucený tu kudlu použít. Je to docela odstrašující nožík, ale jak jsem koukal po netu, tak existují i mnohem větší a strašlivější. Ten můj dělá při tom "vystřelení" strašlivý kravál, je těžké to přeslechnout. Ale je fakt, že můžu narazit na hluchého útočníka.

A líbí se mi svítící kulky. A to z toho důvodu, že si před zásahem ten dotyčný může ještě užít chvilku radosti. To abych předešel tvému dalšímu podněcování k přemýšlení v nějakých souvislostech.

Jen pro zamysleni dodam, ze nuz je na sebeobranu hned po plynovce, jak kolega dole bystre predesila nejvetsi kravina. Kdyz uz nutne kontaktni zbran, tak teleskop a naucit se s nim zachazet, je to Xkrat ucinnejsi a troufam si rict, ze pokud snim budes trochu umet, tak prumerny "nozar" nema sanci. Pokud uz nechci jit vylozene do kvera, volil bych taser a pokud bych nechtel vrazet tolik penez, tak klasicky paralizer... Peprak neni taky nejhorsi, ale od znameho z kriminalky jsem slysel, ze kontaktni corkari a kabelkari, zacinaji nosti utesnene bryle (zatim jen zridka), neco jako plavecke a pak je ti peprak na nic. Uci se rychle kurvy

O teleskopu jsem vážně uvažoval, když jsem ještě jezdil do práce vlakem (ono brněnský nádraží a přilehlý podchody o jedenácté večer není zrovna utěšující místo). Zvyšuje to kontaktní dosah a při úspěšné obraně se nemusíš bát, že útočníkovi uděláš kapsu do břicha, což naše zvrácený zákony neodpouští. No ještě bych mu mohl rozbít kedlubnu, ale tam je šance menší, než s nožem.

Právě, ty důsledky úspěšné obrany jsou taky jeden z důvodu proč jsem se přiklonil k teleskopu. Nůž nosím taky, ale spíše pro běžnou potřebu a je navíc "záchranářský" v případě autonehody má "utilitku" na rychlé přeřezání pásů a další na rozbití okna...
S tou kedlubnou bych to neviděl tak strašně. Lebka něco vydrží. Kamarád vzal v sebeobraně (spíš peněženkoobraně) cigána teleskopem přímo přes palici, ostatní dva si ho odnesli a za 2 hoďky už ho shánělo půl gheta v čele s dotyčným, takže to dal bez problémů (bohužel :-( ), narozdíl od toho teleskopu, který byl jak luk a musel si kupovat nový :-)
Takže bych se toho zase nebál...

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru