Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co vy a zbraně?

Rozhodně a podstatně přísněji by se měli posuzovat zájemci o držení zbraní

Jak posuzovat přísněji? Naučení na testy, ukázka bezpečné manipulace se zbraní, zdravotní prohlídka ti nepřijdou dostatečné? Pořád ještě máme ty pravidla pro získání zbrojáku a zbraně daleko přísnější než v některých "vyspělejších zemích".. FYI psychotesty většina žadatelů nepodstupuje, je na lékaři, jestli je nařídí. Nicméně jak spousta případů dokazuje, psychotesty rozhodně nejsou schopné odfiltrovat nebezpečné jedince.

Operovat jedním případem si myslím není nejšťastnější. Pokud někdo někomu chce něco udělat, tak to udělá tak či onak. Ať už s pistolí, mačetou, katanou, dodávkou s hnojivem a naftou, louhem, benzínem, molotovem.....

V posledních letech, tuším od roku 2012 je kriminalita s legálně drženou střelnou zbraní v ČR tak zanedbatelná, že už se nevedou ani oficiální statistiky. Poslední dobou jsou tendence omezovat legální držitele, kteří ovšem reálným problémem nejsou. Problémem jsou nelegální držitelé, které stejně nějaké omezení a zákony nezajímají a nikdy nezajímaly.
Co mám zkušenosti s legálními držiteli, tak se povětšinou jedná o rozumné, vyspělé lidi, kteří si uvědomují co za zodpovědnost je mít zbraň a že jakýkoliv průser pořádně zavaří nejen jim, ale povětšinou přitíží i všem ostatním legálním držitelům zbraní.

Daleko větším problémem je třeba bezpečnost na silnicích, kde zahyne nesrovnatelně více lidí než střelnou zbraní. Ovšem na tom se populistické body tak lehce nahnat nedají.

Jsem ve fázi přípravy na zbrojní průkaz, na stole mi leží přihláška a připravuji se na zkoušky, učím se zákony, nad rámec povinnosti se zajímám o zdravovědu a další okrajové témata. Koníček teraristiky vyměním za střelectví. Těším se, že jednou snad budu patřit mezi tak vyspělou a rozumnou komunitu jako jsou střelci.

PS: To co měl učitel z Raškovic doma není arzenál. Je tam kosa, což je levná, dostupná zbraň s velkým fun factorem, škorp, opět levný, dostupný, pár pistolí. Myslím, že ten arzenál dokázal nasyslit za rok, protože to je startovací set skoro každého co se o to zajímá.

PPS: Proč by ti zbroják nedali?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...