Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Třináctiletá Šárka si přeje školní tašku, šestiletý Nikolas by chtěl od Ježíška dětskou motorku a pě…
mif 09.11.2013 23:12
mif
Já ty děcka stejně nechápu. 17 - 20 let a nikdo nechtěl nafukovací pannu nebo robertka. Ty děcka dne…
IQ37 10.11.2013 17:14
IQ37
A svetry. Jo, většina dárků byli "měkouše". Tvrdejch bylo jen pár a navíc to od puberty byla často k…
Kurt 10.11.2013 17:37
Kurt
No ja co se charity tyce tak si spis vyberu konkretni pribeh konkretniho cloveka, rodiny atd. a kdyz…
Roker 10.11.2013 20:28
Roker
Teda jak tohle souvisí s tím, co jsem tady napsal, nevím. Nějaký komplex? Ale je mi to jedno, protož…
IQ37 10.11.2013 20:34
IQ37
Souvisi to dost, kdo chce chapat, chape, kdo nechce, nebo nemuze nepochopi... Kasleme na to, jen a p… poslední
Roker 10.11.2013 20:47
Roker

Třináctiletá Šárka si přeje školní tašku, šestiletý Nikolas by chtěl od Ježíška dětskou motorku a pětiletá Michalka kuchyňku pro panenky.

Dost dobrý. Já (ač ze spořádané rodiny) dostával pod keř fetky a trenky. Nemám nic proti milodarům, ale vodsaváď pocaváď. Rozmazlovat cizí smrady je vrchol trumpetismu.

Já ty děcka stejně nechápu. 17 - 20 let a nikdo nechtěl nafukovací pannu nebo robertka.
Ty děcka dneska fakt nejsou normální.

Jinak - my jsme dostávali k Ježíškovi většinou prd (v pěti provedeních, podle počtu děcek). Tepláky, papuče a ponožky. Pokud si pamatuju, tak jsme byli všichni spokojení.

A svetry. Jo, většina dárků byli "měkouše". Tvrdejch bylo jen pár a navíc to od puberty byla často kosmetika.
K charitě jako takové - finančně pomáhám jedné konkrétní nadaci, o které vím, že většinu prostředků neprožere, nýbrž všechny vybrané peníze pošle těm, kteří je potřebují.

No ja co se charity tyce tak si spis vyberu konkretni pribeh konkretniho cloveka, rodiny atd. a kdyz me takovy pribeh zaujme/dojme, tak pokud je to mozne, udelam vylet na masine a konkretni dar at uz financni nebo vecny dam osobne, nebo proste jenom poslu slozenku dotycnemu a vyreseno... Nejakym tem nadacim apod ne ze bych neveril, ale prijde mi zbytecne aby to slo pres X lidi a ve finale ani nevim kolik z toho meho daru se dostalo konkretne tomu potrebnemu.

Jinak si s omluvou neodpustim jedno rypnuti do IQ37 - Njn, dostalali jste pod stromecek hovno, ale stejne to byla fajna doba, ze? Dnes lide davaji detem v detskych domovech darky, ktere jsem sam jako decko dostat nemohl (kvuli financim, nebo nedostipnosti), ne ze bych toho zelel, naucilo me to skromnosti ale hlavne pane IQ37 me to naucilo VAZIT SI SVOBODY! a to se vsemi uskalimi ktere s sebou nese, vcetne osobni zodpovednosti. Takze pro priste by bylo na miste v danych tematech premyslet co jsem napsal jinde, jinak to totiz u politickych diskuzi vypada, ze si s prominutim SERETE DO HUBY.,

Souvisi to dost, kdo chce chapat, chape, kdo nechce, nebo nemuze nepochopi... Kasleme na to, jen a pouze jsem nemohl nevidet tu souvislot. Jsou proste veci, ktere nemohu nechat bez odezvy a urcita "schizofrenie" tzv. staromilcu se mezi ne radi...
Ale mozna prave proto jsem, jak pisete, "divny ptak", ja s tim zit dovedu a soudy necham na jinych ;-)

P.S. A komplex ze selektivni pameti (rozumej pamatuji si jen to, co se mi hodi a jen nekdy) nekterych jedincu asi mam, to je pravda...

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru