30 písničkových nesmyslů aneb Syndrom Okybača
Schválně, taky vám v dětství vrtala hlavou část písně/básně, která prostě nedávala smysl? Já např. nikdy nechápal význam dopravní značky "zákaz hvězdu". Taky mi nebylo jasný, jak se zatáčí ovce "... ovečky zatáča".
Tak jsem ten seznam proběhl a říkám si, že to je dobrý, že jsem se nikde nikdy nenachytal. Až jsem došel k Honzlovcům a tam mě tedy Kopecký dostal.
No aspoň už vím, co tam skutečně "zpívá". Musím přiznat, že je to logické, a že jsem poněkud natvrdlý, že mě to dodnes nenapadlo.
Jedna spolužačka to "zpívala" jako "černó o-y-bača".
Z dopravních značek mám taky jednu - Dej přednost v jízdě. Já nevěděl, co znamená ta "vjízda".
A co říkáte téhle dopravní značce: http://goo.gl/maps/g8slN
Viděl někdo takového koně skákat přes Taxisův příkop?
Já zas řikal zákaz hvězdu
Probudils ve mně trauma z dětství. Představa, jak krutý černoch Okýbača nějakým nepředstavitelně bestiálním způsobem zatáčá ovečky, mě strašila ve snech dlouhá léta. Ještě teď, jsa starcem nad hrobem, otřesu se hrůzou.
edit: To je třeba pochopit. "Zatáčali" jsme tehdy v paleolitu barevné celofány kolem bonbonů, které se pak věšely na vánoční stromek (kolekce přišly po cca dvou stech letech). Nechápal jsem, jak může nějaký černoch totéž provádět s ovcema, asociace si jistě dokážete představit (zlámané kosti, střeva venku,...).
Mě se povedl jiný trapas, když jsem byl menší. Jezdil jsem s našima na prázdniny na podnikovou chatu. Jednomu z kolegů říkali všichni Kosťa. Dumal jsem, jak se jmenuje spisovně. Znaje spolužáka ze školky Rosťu jsem usoudil, že se Kosťa správně jmenuje Kostislav. Samozřejmě jsem se ho na to zeptal
Nastalo zklamání, vyzvěděl jsem, že je původem z Řecka a jmenuje se Konstatin.
Kostislav!!! To už rovnou Kostěj nesmrtelný. Super, píšu si do blbajzníku.
No se nediv, byl jsem malý, tak jsem neměl o existenci jména Konstantin ani páru Bylo by to hezké v křížovce, "domácky Kostislav" na pět.
Jen na okraj, bylo to v hloubi osmdesátých let a onen Kostislav byl v mých dětských očích "dědek", takže dobře 60+. Nyní už asi nežije.
Bacha, řekové se dožívají celkem vysokého věku (aspoň co jsem já viděl)
To ten olivový olej
Hlavně ta pohodička
Asi za to může i to, že všichni hulí jak komín
Spolužačka v písni "Frankie dlouhán" od Brontosaurů slyšela "...měl kapsu prázdnou, TRENKY DLOUHÉ ..."
Však našim fotbalistům nazpívala kdysi hymnu Suzanne Vega. Začínalo to "My name is Kuka..."
zdravím všechny
já zase v písničce místo : vstávaj milá hore, zpíval: vstavaj my lahore.
co si představujete pod takým slovom jako je lahor?
lahore je jedno z plemen Columba livia f. domestica
526bdf233d997.jpg
Já jsem strašně dlouho chtěl slyšet vykřiknout zajíce. "zaječí výkřik do ticha - tak tady to máš"
Tak to je dost dobrý
Moje dětský traumata byly "A to půrko", "Oralý jsi" (to mi došlo snad až někdy na vejšce a "Jako žádná Zesta"
Ten Kostislav mě taky pobavil Mně se zase v jednom kuse někdo ptá, jestli "Bětka" je jakože "Bětoslava"... ;)
Zřejmě jsou dost inteligentní na to, aby pochopili, že Bětomíra to nebude.
Zabrousím do klasické poezie - kdo nebo co jsou vytruchlenci?
Krome zirafici krabice a par dalsich me vzdycky trapila otazka, cim byli tak vyznamni Zdivani a jak moc blbe ten Pero cumel...
Jak sa hraje "nacénko"?