Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nie sme az prilis slobodni a demokraticki?

Obcas sa zamyslam, ci privela slobody a demokracie neskodi. Uz na skole nas ucili, ze statistika hovori, ze najlepsie vysledky vo vedeni a riadeni dosahuju autokraticky sefovia a myslim si po par rokoch, ze je to pravda.
Ale chcel som o inom. Preco ideme menit po desiatkach rokoch zabehnute veci? Napriklad kvoli par negativym pripadom ockovania sa rozprudila debata o povinnom ockovani, kde sa vyjadruju hlavne ludia, ktori o tom nemaju ani sajnu.
Alebo otazka domacich porodov, kde zastanci nevedia pochopit, ze riskuju zivot dietata v pripade komplikacii. Bolo tragikomicke sledovat diskusiu na CT1, kde zastanci s kludom anglicana odpovedali, ze to riziko im za to stoji. Pre neznalych temy...jeden typek odrodil asi 19 deti doma a tam nadobudol dojem, ze robi spravnu vec. Akosi nevedel pochopit argument lekarov, ze v pripade komplikacii pocas porodu mu privolana zachranka uz nestihne pomoct a ze aj keby mal pri domacom porode odbornika ten tam zase nema vybavenie ako v porodniach a pod. Proste povedal, zeby to riskol, lebo 19 porodov prebehlo bez problemov. A co ten 20?
Alebo dalsi pripad z CR, ked sa bude na Ustavnom sude riesit povinnost spanku deti v skolkach, pretoze jedna matka podala staznost lebo jej dieta nechce vecer zaspavat, ked spi poobede v skolke. Kvoli jednemu problemovemu dietatu, houby dietatu, kvoli problemovej matke sa ma ise "demokratizovat" system starostlivosti, ktory tu uspesne funguje desiatky rokov?
No nie su niektore veci postavene na hlave? Je demokracia o tom, ze vacsina sa sa prisposobuje mensine, ci naopak?

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat