Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nie sme az prilis slobodni a demokraticki?

Přesně jde o to, že S. Křeček (ex-poslanec za ČSS, ČSSD, dvojtě neúspěšný kandidát do Senátu, předseda Sdružení nájemníků ČR a zástupce ombudsmana) se vyjádřil v tom smyslu, že školky jsou povinny respektovat Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, kde je mj. uvedeno:

Životospráva dětí v mateřské škole je plně vyhovující, jestliže:
 Dětem je poskytována plnohodnotná a vyvážená strava (dle předpisu). Je zachována vhodná skladba jídelníčku, dodržována zdravá technologie přípravy pokrmů a nápojů, děti mají stále k dispozici ve třídě dostatek tekutin a mezi jednotlivými podávanými pokrmy jsou dodržovány vhodné intervaly. Je nepřípustné násilně nutit děti do jídla.
 Je zajištěn pravidelný denní rytmus a řád, který je však současně natolik flexibilní, aby umožňoval organizaci činností v průběhu dne přizpůsobit potřebám a aktuální situaci (aby např. rodiče mohli své děti přivádět podle svých možností, aby bylo možné reagovat na neplánované události v životě mateřské školy apod.).
 Děti jsou každodenně a dostatečně dlouho venku, program činností je přizpůsobován okamžité kvalitě ovzduší.
 Děti mají dostatek volného pohybu nejen na zahradě, ale i v interiéru mateřské školy.
V denním programu je respektována individuální potřeba aktivity, spánku a odpočinku jednotlivých dětí (např. dětem s nižší potřebou spánku je nabízen jiný klidný program namísto odpočinku na lůžku apod.). Donucovat děti ke spánku na lůžku je nepřípustné.
 Pedagogové se sami chovají podle zásad zdravého životního stylu a poskytují tak dětem přirozený vzor.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat