Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nie sme az prilis slobodni a demokraticki?

Asi si nesledoval Jilkovou na CT1, pretoze toto tam samozrejme odznelo. Mantra domacich porodov je Holandsko, o ktore sa zastanci opieraju, ALE...
V Holandsku je uz niekolko rokov po sebe klesajuca tendencia domacich porodov,..inymi slovami parcentualny podieal domacich porodov neustale klesa. Menovali jednu seversku krajinu (bohuzial uz neviem ktoru), kde sa percento udrzuje, ale NIKDE na svete nestupa, vsade, aj tam, kde mali domace porody silnu tradiciu proste klesaju.
Statistika umrtnosti...opat opticky klam. Rozdiely su naozaj v promile v prospech CR. Coze je to promile, ze? Ale zober si vzorku 100000 narodenych deti. KOlko robi promile? Keby bol rozdiel len jedneho promile, tak v CR prezije na 100k narodenych deti o 1000 viac ako v Holandsku. Ha uz to nie je take pekne, ze? A bombonik na zaver...to cislo si nepamatam, ale bolo to vyrazne viac ako 1 promile.
A posledny argument su predpokladane komplikacie. Opat velmi rozumne a logicky to vyvratili pritomni doktori. Viaceri nezavisle na sebe potvrdili, ze ani po XY rocnej praxi nevedia predvidat vsetky mozne komplikacie a ze sa v praxi proste stavaju. A to dieta v domacich podmienkach v takychto pripadoch nema proste sancu.
Lekari (a ja pri obrazovkach) nevedeli pochopit jednu vec a to, ze zastanci domacich porodov v podstate o tomto vedia, nevyvracaju to a napriek tomu su ochotni riskovat zivot svojho, ci cudzieho dietata.
A preco to vsetko? Pre pohodlie rodiacej zeny, pretoze okrem argumentov vacsej pohody pri porode nijaky iny nemaju. U mna je to jasne...zivot vs pohodlie. Preco sa rozhodnes?
Btw ja som pri porode bol, nehovorim, ze je to med lizat, ale zase nerobme z toho zbytocne strasiaka.
A co sa tyka porodnictva a starostlivosti o dieta celkovo musim povedat, ze sa CR a SR radia medzi spicku na svete.
A ked sme pri Holandsku mam kamosku, co tam zije, porodila tam 3 deti a bol som sokovany antistarostlivostou nielen pred porodoom, ale aj po nom.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat