Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Su dnesni mladi ludia naozaj taki hrozni?

Nechcem to tu moc zasierat svojimi vypladmi, nech nedostanem obrazok trolla;o), ale obcas ma napadaju filozoficke myslienky a mam tendenciu sa o ne podelit.
Generacny konflikt je vecny ako ludstvo samo. Nasi rodicia vycitali iste veci nam, im zase ich rodicia, teraz robime to iste my nasim detom.
Mne sa vsak zda, ze dnesne deti su naozaj nejako ine, horsie ine. Su nepozorni, horsie sa ucia, maju minimalnu davku empatie, socialne vztahy su nejake divne (bohuzial, ale uz aj u dospelych je to pomerne zle), su akoby blbsi, maju hrozne vela nezdraveho sebavedomia, nevedia sa vyjadrovat, chapat...atd atd.
Mate tiez ten pocit?
Inak pracujem pre zopar skol ako spravca a je zaujimave ako 99% starsich ucitelov, co zazili mnoho generacii tvrdi, ze dnesne deti su naozaj horsie vo vsetkych aspektoch od tych predtym a vraj sa to vsetko linearne z roka na rok zhorsuje.
A najhorsie je, ze tuto retoriku zacinaju preberat aj mladsie ucitelske rocniky. A dokonca som uz podobne nazory pocul aj od uciteliek zo skoliek.
Snazim sa hladat nieco pozitivne na tomto vyvoji, ale akosi nic nenachadzam. Ma niekto aspon nejake pozitivne skusenosti?
Btw ste za telesne tresty na skolach? Ja jednoznacne ano.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kam až to může zajít - Školák nezvládl uložený trest, učitel mu nakázal skočit z okna. A on poslechl…
M-Pol 01.11.2013 16:46
M-Pol
podle odkazu šlo zřejmě o diváka novy, žádná škoda. normální žák by odvětil, že to ještě neprobírali… poslední
lední brtník 01.11.2013 17:19
lední brtník

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru