Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Su dnesni mladi ludia naozaj taki hrozni?

Zacnu od konce - telesne tresty v zadnem pripade nepovolovat. Tim zcela nevylucuju, ze bych s pripadnym telesnym trestem sveho potomka nesouhlasil a ze bych nutne takovej trest resil.
Ucitel bud ma autoritu nebo nema autoritu. Pamatuju za katedrou uplny nuly - a nedovedu si predstavit ze podobnej nymand by se dotknul myho ditete a ja to neresil. Na druhou stranu vzpominam na nektery ucitele s velkou laskou, jako na mimoradne schopny, spravedlivy a lidsky hodnotny. Nezastiram ze kdybych vedel, ze jde o takovyho jedince a muj potomek si stezoval, ze dostal facana tak pravdepodobne schyta druhyho, a to nemam fyzicky tresty rad a ve vychove se jim vyhejbam, sec mi sily staci.
A ne, soucasna generace neni o nic horsi, nez sem byl ja a mi vrstevnici. Jen na tech skolach je cim dal tim vic tech nul a ti uzasni ucitele chybi. Je to otazka trochu platu, trochu atmosfery ve skolstvi a v neposledni rade i zakonu. Kdysi na prvni stupen stacila SS pedagogicka a na ucnaku ucili lidi s vyucakem a 30 lety praxe. Dneska musi mit vsichni VS, ovsem prakticky umi casto min nez jejich zaci - a tim ta ztrata respektu zacina.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat