Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Su dnesni mladi ludia naozaj taki hrozni?

Odporucam navstivit zopar vyucovacich hodin na zakladnych skolach. Pohybujem sa tam uz mnoho rokov a parkrat nechybalo, aby som nejake decko nevyhodil cez zatvorene dvere ja osobne (a to som tam len nieco montoval). Co spravis asi 10 rocnemu frackovi, ktory na chodbe reve na zastupkynu, ze nejde do triedy lebo NECHCE a ze posle nanho mamu? DOkonca to bolo dievca. Okamzite by som ju vydrbal nielen z triedy, ale rovno zo skoly.
Hovoris o autorite, ale mas pocit, ze mladi ludia na tych ZS maju nejake vzory a uznavaju nejake autority? Ja bohuzial nie.
Je to presne ako to tu pisali ostatni a mozem to potvrdit aj ja. Nas ucitelia tiez bili, ale nikdy to nebolo bez priciny a vzdy sme si to zasluzili. Teraz po rokoch nespominame na tych ludi, ked sme na pive s nenavistou, ale ako na dobrych ucitelov. Ako decko som mozno vnimal fyzicky trest nespravodlivo, ale vedel som zaco som dostal a preco to bolo. A myslim, ze mi to psychicky neublizilo.
Btw uz na 2 zakladnych skolach u nas zacinaju silniet tlaky, ze kamery nebudu len chodbach, ale uz priamo v triedach, pretoze miera unosnosti sa prekracuje coraz viac. Paradoxne na tom je, ze kameram sa brani pomerne velky pocet ucitelov, podla mna prave tych, ktory si tuaciu nezvladaju a maju pocit hanby, zeby ich zlyhanie bolo zachytene na zazname.
A co si myslis co bude ak sa ziaci prestanu vdaka rodicom bat kamier? Nastupia sukromne SBSky ako maju v kazdej americkej skole? Detektor kovov pri vchode? Pretoze tam to momentalne speje.
A to nehovorim, ze bezna skola ma 2 vychovnych poradcov z vyskolenych ucitelov a 2 profesionalne psychologicky, jedna pre vsetky ADHD poruchy a druha specialistka na totalnych asocialov. A aj tak to podla mna nezvladaju.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat