Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Chtěl někdo 1989 aby to takto dopadalo?

Je to fakt hloupy, ono na tom zneuzitem heslu "nejsme jako oni" neco je. Nehlede na to, ze tady spolupracovala pulka naroda a hazet vinu jen na ty nahore je nesmysl, nehlede na to, ze z hlediska gaunerstvi ty uplne nahore nebyli nejhorsi. Nejhorsi byla druha liga, teda ty pod tema nahore, kteri se snazili se nahoru prodrat.

Pamatuju si to moc dobre, ikdyz jsem byl v te dobe nactiletej, at uz ve skole nebo ruzny znami, ty nejvetsi komunisti zakladali mistni sdruzeni OF a velmi rychle po prevratu se pridavali na stranu tech hodnych. Jedny pribuzny (muz byl plukovnik STB) prijeli za nasima jakoze kdyz uz je potom, tak vsechno dobry a historii smazeme, otec je hnal, ze nestacili utikat. :-D Ne urcite meli jit tehdejsi spicky na chvili do krimu, mozna meli zakazat KSC, ale vic ne. Na druhou stranu tyhle lidi meli mit dozivotni zakaz pusobit ve statnim sektoru a ne, ze je nechali temer vsechny na svych mistech a zvedli jim platy. :-/

Ono mimochodem po valce byl u nas jeden moment, ktery mohl byt prave tou osudnou chybou pro nastup KSC a to bylo zakazani Agrarni strany kvuli jejimu udajnemu spolceni s fasisty a na tom se podilely vsechny tehdejsi strany, to vubec nebylo o KSC. Proste se chteli vsichni do jednoho zbavit neprijemne konkurence, takze zakazovani politickych stran bych byl po teto ceske zkusenosti dalek.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat