Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem další z mnoha iniciativ - Bonzák Korupce, třeba někomu pomůže u urny.

Zdravím,

vzhledem k tomu, že je tu mnoho politických debat a jsem si vědom, že mnoho z Vás může být už politikou naprosto znechucen, dovolím si upozornit na malý projekt, který jsme cca před měsícem a půl zrealizovali a který má až šokující výsledky.

Jedná se o projekt, který má cíl získat veřejné prohlášení jednotlivých politiků, jak se zachovají v případě, budou-li přítomni korupčnímu jednání. Reakce jsou někdy opravdu působivé a někdy se politici dokonce přiznávají k porušování zákona.

A jaký to má význam?
Pokud nám politik odpoví na otázku správně (a dodrží zákon), podepíše tzv. kodex Bonzáka Korupce, čímž se značně znevěrohodní u potenciálních korupčníků. Těžko budeme porušovat pravidla před někým, o kom je veřejně známo, že porušení pravidel suverénně oznamuje.

Zdánlivě jednoduchá otázka a možná i další populistické prohlášení ovšem narazilo. Díky tomu, že korupce, je paradoxně založena na důvěře, zejména po volbách, mnoho politiků hledalo všlijaké výmluvy, jak se u korupčníků neznevěrohodnit. Zpracovali jsou spoustu jasných a pozitivních reakcí, nicméně také mnoho podivuhodných až absurdních reakcí od známých politiků.

Veškeré informace jsou na stránkách projektu, případně na Facebooku.

Možná bude toto vnímáno jako pokus o reklamu a proto si dovolíme sdělit, že projekt financujeme z vlastních zdrojů, sponozory žádné nemáme a vzhledem k termínu voleb ani mít nebudeme a nemůžeme si dovolit placenou reklamu. Jedná se ryze o občanskou iniciativu, a domnívám se, že ta zde své místo má, jako jiné. Nicméně smazání budeme respektovat.

Myslím, že by to mohlo pomoct nejen nerozhodnutým voličům, ale také jako pomůcka k tzv. kroužkování.
Samozřejmě jsem připraven i na spoustu konstruktivní i nekonstruktivní kritiky, nicméně vítám pouze tu první jmenovanou :)

Vše na www.bonzakkorupce.cz
Případně na facebooku.

Díky a přeji dobrou volbu!

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat