Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem další z mnoha iniciativ - Bonzák Korupce, třeba někomu pomůže u urny.

myslím, že jsi to formuloval špatně: oni nejsou ZATÍM odsouzeni. ;-)

No a ten zbytek je prostě tak jak to vnímám. Politika je a bude svinstvo, protože ona reálně TKVÍ V PROSAZOVÁNÍ ZÁJMŮ. A odlišit zájem osobní od stranického resp. obecného je leckdy oříšek. Mluvit o tom by mohli leckteří starostové.

Váš projekt je možná bohulibý, ale naprosto o ničem. Fungoval by možná v zemi, kde se uzavírají smlouvy pouhým rukoudáním, ale nikoli v zemi, kde se jakákoli smlouva může během 5 minut z roztodivných důvodů stát cárem papíru. Jednoduše (a bez cirátů) řečeno: je to populismus nejhrubšího zrna, který této zemi nepomůže ani trochu. Chápu, že vox populi, vox dei, tedy že spousta "obyčejných lidí" vám zatleská a zároveň si zanadává na politiky a poměry v politice, ale to je asi tak všechno.

Zbytek o tom trestném činu, to jsi asi spadl z višně, evidentně o tom víš úplně kulové. I kdybys měl nahrávku, tak nakonec ti ten korupčník u výslechu řekne, že jsi to špatně pochopil. A bonzáctví (postavené jako apriori proaktivní), to se mi ekluje naprosto neskutečně. Už slovo "bonzák" má naprosto negativní význam a sám bych se tak nikdy nenazval - mám své vlastní standardy osobní integrity, nepotřebuju na to policajty. Čestný člověk s potenciálním úplatkářem vyrazí dveře, ale nepůjde na něj žalovat.

Mimochodem, tohle přesně odráží naprostý morální rozvrat v této zemi. Místo morálních postojů podepisujeme pamflety ("dyť to nic nestojí, tak proč nepodepsat?!") a ještě se tváříme, jak jsme pomohli spravedlnosti a morálce.

Jdu blejt. Neber si to osobně, ale toto opravdu není cesta.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat