Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem další z mnoha iniciativ - Bonzák Korupce, třeba někomu pomůže u urny.

Aha, tak to si bohužel vůbec nerozumíme a trochu mě mrzí, že se budu opakovat.

Tím zákonem je oznamovací povinnost, tj. ohlásit každý tr. čin. Jsou samozřejmě výjimky, kdy oznamovací povinnost není nutné dodržet.
Nicméně i ministerstvo vnitra jasně popisuje, jak reagovat na korupci a je opravdu šílená představa, že reprezentanti právního státu neví, jak mají zákonně reagovat. Krom toho jedna varianta, kterou MV doporučuje plně vystihuje náš kodex a hádejte, kolik lidí tohle vůbec ví, než začnou křičet něco o bonzování?
Také si nerozumíme v tom, že korupcí opravdu nevymítíme tím, že budeme odmítat úplatky, v ideálním ad absurdum případě, vymítíme úplatky, nikoliv korupčníky.
Zásadní nedostatek odmítnutí je kromě porušení zákona rovněž to, že korupčník není nijak trestán! On tak může své úplatky nadále vylepšovat až "vyladí" cenu, za kterou se dotyčný podřídí. A jak uvedly níže i příznivci SSO, každý je uplatitelný.
A pokud korupčník cenu nevyladí, nebo již nemá dostatek prostředků, přejde k negativní korupci, tj. pronásledovaní, hrozba ztráty majetku, soukromí, zdraví, vydírání atd. I takové případy známe.

Trochu si protiřečíte tedy (rozuměj příznivci SSO)..

My si ničím nevytíráme zadek, my respektujeme každýho názor, ale také máme svůj a ten je podepřen o poměrně jednoduchou logikou. Vážně se někdo domnívá, že odmítnutí úplatku něco řeší?

Vůbec nikde netvrdíme, že někdo lže. (já těmto reakcím naopak věřím :) plně odpovídají aktuální situaci, kdy je korupce prolezlá snad všude).
Co se týče lhaní ostatních, ano, nevíme kdo lže, stejně jako to neví korupčníci, a kdo to bude zkoušet? ;)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat