Jedině podle receptu, schváleného EU. Jiný postup je přísně zakázán nazývat "bramborovým salátem":
70 Kg brambor
300 vejec
400 sterilovaných okurek
100 středně velkých cibulí
0,8 Kg sloli, 0,5 Kg pepře, 3 litry láku z okurek
5 litrů majonézy
1,5 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
3 litry plnotučné hořčice
Éčka - v neomezeném množstvíPříprava: Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvařit v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory, zeleninu i vejce strojně nakrájet na menší kostičky. Přidat majonézu, hořčici nadrobno namletou cibulku a na kostičky nakrouhané okurky. přidat sůl, pepř a nalít lák z okurek.
Salát míchat, až když jsou všechny suroviny v jednom tanku, míchat lehce, odspodu nahoru, aby se z brambor nestala lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení nechat salát v lednici odležet do druhého dne. Pak je možno distribuovat.