Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prasopis

Čeština je však můj mateřský jazyk. Nemusím si nijak zdůvodňovat jak se co píše, mám pro to přirozený cit.

To jsi asi jeden z mala stastlivcu. Ale ono fakt staci aspon obcas cist neco normalniho, ne vylevy pubertalnich holcicek na facebooku a vetsine lidi ten jazyk v nejake rozumne mire do krve prejde. Jen to dnes podle toho, co se clovek docte na netu, vypada, ze polovina naroda knizku nevidela ani z rychliku a jediny text, ktery cte, jsou titulky v Blesku a na Nove :)) Pak neni divu, ze to vypada tak, jak to vypada.

Ono takhle - nikdo nechce po lidech, aby byli uplne perfektni, obzvlast u cestiny bohate na vyjimky a zakernosti je skoro nemozne mit naprosto dokonalou gramatiku. Bohate by stacilo zvladat aspon ty elementarni jevy. Jestli si nekdo nebude jisty, zda se pise briskne nebo bryskne nebo jestli jsou lyziny ci liziny, pripadne splete par carek ve slozitem souveti, to neni problem, to je normalni. Navic neni pripadne problem si to zjistit.
Ale kdyz nekdo napise desetiradkovy vylev bez jakekoli interpunkce a s pravopisnou chybou v kazdem druhem slove.. to jeden jen vali bulvy, co dokazou ti lidi napsat :-)

Btw, fascinujou me i lidi, co si pletou pojmy interpunkce a diakritika. Uz jsem jich par takovych videla :-D

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat