Jak si odfrknete?
Myslím tím, jak relaxujete? Jste rozladění, naštvaní, nebo prostě jen utahaní a potřebujete dobít baterky... Já sám nemám nic neobyčejného.
Vezmu Betu, strčím ji do auta a zajedu si na louku nad městem zalítat. (Beta je takový polystyrenový RC letadlo pro začátečníky.) S dvěma baterkama jsou to dva skoro půlhodinový pohodový lety, balzám na nervy. Když ještě v polovině lehké akrobacie (lítám, co mě napadne a na co stačí slaboučkej motor letadla) zjistím, že to auto pod loukou dává přednost na křižovatce dvou silniček, kde něco jezdí v úterý a v dubnu už asi pět minut..... No je to prostě fajn.
Sednu na horáka a jedu do lesa (mám to dvěsta metrů). Klidně může pršet, po příjezdu do domovské putyky jsem aspoň "správný horal" s bahnem na zádech
.
Přesně tak to dělám já !
Jé jaké pěkné ikonky.
Vyloženou únavu překonávám spánkem. Na odreagování spolehlivě zabírá poslech a reprodukce oblíbené hudby, dál určitě sport (ať už kolektivní nebo prostý běh). Nepohrdnu ani krátkými filmy a klipy z Vimea.
Telku zapnu a usnu. Tolik o krátkých filmech
.
Čili pro tebe jsou všechny filmy krátké

Já to mám naopak, já zase neusnu u televize nebo rádia. Ideálem jest ticho a tma
Mno, u filmu dle vlastního výběru nezalomím. Když ovšem přijdu v noci z rachoty a pustím TV coby kulisu, jsem do deseti minut tuhý. Ad "ticho a tma": dopřál jsem si rozkoš zatemňovací rolety. Jsem teď schopen chrápat celý den
.
Mi stačí žaluzie
Byla to paráda.
V absolutní tmě jsem spal (týden) na Slovensku. V NP Poloniny (v koutě u hranic s PL a UA) je Park tmavé oblohy. Spočívá to v tom, že v 21h v obci (Nová Sedlica, nejvýchodnější obec SR) zhasne veřejné osvětlení a je tam tma jak v řiti
Doprčic, to musí bejt nádhera!
Je to nádherný kout Slovenska. Byl jsem tam loni v říjnu, vyšlo počasí, bývalo jasno, kolem dvaceti stupňů. Příroda parádní, lesy převážně bukové (tou dobou krásně barevné). A hlavně - kromě domorodců nikdo. Žádné davy proudící po cestách, žádní cyklisti, fakt nikde nikdo. V obci jako jo, tam místní normálně žijí. K tomu zhasínání - tamní štamgasti s tím počítali a z hospody šli vybaveni baterkami
V profilu mám odkaz na web, z Polonin tam mám nějaké snímky.
Jó, absolutní tma s hvězdnou oblohou. Světelná rezervace je tuším na Jezerce. Jinak je obloha strašně přesvícená. Loni jsem byl s mladíkem na vandru. Přespali jsme na oppidu u Stradonic s tím že shlédneme i Perseidy. Jak tam byla obloha od Berouna a Prahy osvětlená! Fuj. Absolutní tma asi jen v nějaké jeskyni či štole.
Mimochodem, jaký zatmavovací žaluzie to máte?
To mě poser. Tak já jsem zvědavej, jak lidi aktivně odpočívaj a oni skončej u toho, že potmě se dobře spí.
O svém aktivním odpočinku jsem už psal výše, tohle byl jen dožblept.
To samozřejmě nebylo přímo na tebe, jen jsem to pod tebe přilepil.
Absolutní tmu jsme nedávno okoštovali v Kateřinské jeskyni. On je to snad asi nějaké folklór, že snad v každé, veřejnosti zpřístupněné, douře, návštěvníkům na chvílu zasnó. Enem synek kapánek kňóral
Na Jezerce bývalo televizní studio a je to v Praze 4 - Nuslích
Je to na Jizerce, toť osada v Jizerských horách. Park v Poloninách je na nejvýchodnějším kraji Slovenska.
Díky za vysvětlení, já jsem se divil, jak by pomohlo, kdyby se v jednom parku obklopeném městem nesvítilo.
Nakreslím pár segmentů do Waze.
Ožeru se jak hovado...
Tady a na poradně, tedy pokud se neobjeví vyloženej všeznalej důležitej pačmák.