Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hm.. Jaké příznivce asi loví Strana Přátel Organizovaného Zločinu?

No ja volim autobus, pokud me doprava busem vyjde na 130,- a vlak 205,- tak nemam moc co resit, proste si zeleznici nemuzu dovolit. A podivam-li se kamkoli jinam, tak je to stejne, doprava po zeleznici treba do Italie te vyjde na dvounasobek ceny autobusu. To proste neni normalni. Do Francie je dokonce i letecky levnejsi nez zeleznici. ::)

Podivam-li se na hlavni trat do Brna, tak cena za konkurencni dopravce porad vyjde draz nez bus.

Ekologicky aspekt je opravdu dulezity. A to i dnes, kdy se elektrina ekologicky prilis nevyrabi, protoze porad je zeleznice nejmene zatezujici zivotni prostredi. Jednoduse na rozjezd automobilu potrebujes mnohem vetsi silu (energii) nez na rozjezd vlaku. Velmi lehky priklad, jdi nekam na parkoviste kamionu a zkus roztlacit naves a popojet s nim par metru s tim, ze ho budes jen tlacit vlastni silou. Potom jdi nekam na nadrazi, na slepe koleji si najdi neaky odstaveny vagon a zkus ho roztlacit - pozor, abys ho pak zvladl i zastavit. ;-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat