Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hm.. Jaké příznivce asi loví Strana Přátel Organizovaného Zločinu?

Stranu Pratel Organizovaneho Zlocinu urcite volit nebudu, ale on to vylozene blbej napad neni. Je to samozrejme za soucasne situace nerealne, ale mimochodem je to jedno z dalsich opatreni, ktere by melo navazat na Zakladni prijem. Podivej se, dneska ti Ceske drahy tvori ohromnou kazdorocni financni ztratu, ktera je vytvarena predevsim na reditelstvi teto statni firmy. Kdyz pominu vylozenou zlodejinu, tak obrovske mnozstvi lidi v Ceskych drahach dela neefektivni zbytecnou praci, od zbytecnych administrativcu az po vyber jizdneho. Na drahach potrebujes masinfiry, vypravci, posunovace vozu, atd. ale finance z vyberu jizdneho nestaci ani na ten zbytek, natoz na ty dulezite profese bez kterych se drahy opravdu neobejdou. Proc teda vybirat jizdne, kdyz navic jako pridanou hodnotu k preprave vlakem mas ochranu prirody a zivota lidi (vlak je nejekologictejsi zpusob prepravy).

Podivej je to podobne jako u prazske MHD, kdy se zjistilo, ze vyber jizdneho je drazsi nez vybrane jizdne, ale nejde to jizdne zrusit, protoze uz dnes je prazska MHD preplnena a po zruseni jizdneho by tak maximalne doslo ke kolapsu. Navic autobusova doprava nijak ekologicka neni, takze ta nema ani pridanou hodnotu a prazske metro je narvane porad, ikdyz jsou jizdenky pomerne drahe.

Prijde mi nesmyslne nevybirat jizdne jen mimo spicku, protoze tim nc moc neusetris, ty profese tam stejne budou muset zustat na dobu, kdy se vybira. Ale pokud by to bylo jen prechodne opatreni nez bude jizdne zruseno zcela, tak proc ne. A jak rikam, tohle nejde udelat jen tak bez dalsich navaznych temat. Napriklad dnes nemuze byt vlak zdarma, protoze bychom se do nej ve spicce vsichni nevlezli. Treba me to odradi a radeji jedu levnejsim, ale neekologickym autobusem, ktery mimochodem taky stat dotuje. Diky tomu, ale je v tom vlaku vic mista a vejdou se do nej vsichni. Je docela mozne, ze kdyby lidi nemuseli spechat, meli by zakladni prijem, pak by si mohli rozlozit cestovani i mimo spicku a teda by ve vlaku nenastavaly tlacenice, kvuli kterym je nutne to jizdne vybirat, protoze lepsi omezeni prilis monoha cestujicich zatim nikdo nevynalezl.

Proste vsechno souvisi se vsim a jak jsem rikal ve vlaknu o Zakladnim prijmu, to proste nelze realizovat jen tak bez dalsich veci jako je napriklad ono cestovani vlakem. (To je ale jen kapka v mori kolik by bylo potreba zmenit veci.)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat