Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Částečně se ztotožňuju s názorem mifa a merlousky. Ačkoliv jsem striktně exaktně zaměřený člověk, ne…
marekdrtic 21.09.2013 19:08
marekdrtic
No v tomhle to prave je, vzdycky v minulosti, kdyz uz clovek videl tu hranici, kde konci to fyzikaln…
RedMaX 21.09.2013 20:01
RedMaX
Hele, vezmi si třeba G. Husáka. Skoro celý život komouš až na půdu, neústupný, tvrdý. Když to v list…
Dale Cooper 23.09.2013 20:45
Dale Cooper
Hele, ted jsi me naprosto znicil. :-D Na Husaka si samozrejme pamatuju, prisel jsem tenkrat domu a s…
RedMaX 24.09.2013 23:19
RedMaX
Je možné, že mu kněze zavolali věřící příbuzní. Pocházel ze slovenska, na víře v rodině by nebylo ni…
Zarniwúp 24.09.2013 23:43
Zarniwúp
A nebo taky ne. Taky si mohl sám říci "co kdyby..." nový
L-Core 03.10.2013 15:57
L-Core
Ano. Věřím. poslední
Macko 12.10.2013 13:21
Macko

Částečně se ztotožňuju s názorem mifa a merlousky. Ačkoliv jsem striktně exaktně zaměřený člověk, nevěřím tomu, že všechno kolem nás je dílem fyzikálních procesů. V již zmiňovaného "vousatého páprdu na obláčku" určitě něvěřím, na druhou stranu ale také nevěřím tomu, že všechno kolem nás (včetně života, osobnosti člověka, "duše" apod.) je pouze a jenom dílem fyzikálních procesů. Co ale ten "Bůh" je, to nevím. Možná příroda, možná my všichni dohromady, možná celý vesmír, nevím.

Každý je podle mě tak trochu věřící. Už jen to, že někdo má nějaký svůj oblíbený talisman, který má u sebe u pohovoru, zkoušky atd., svědčí o tom, že v něco věří.

No v tomhle to prave je, vzdycky v minulosti, kdyz uz clovek videl tu hranici, kde konci to fyzikalno a zacina to bozi, se ukazalo, ze to jeste to bozi nebylo, byla to jen neznalost. Neverim tomu, ze ta hranice vubec nekde je, ze existuje, jestli necemu verim, tak tomu, ze vsechno se da vysvetlit fyzikalnimi zakony. Mohou pro nas byt klidne i nepochopitelne ale jsou a je to jen o tom jim prijit na kloub.
Pokud je to teda tak, ze vsechno co za sveho zivota nerozlousknu je bozi, tak at si, fyzika kterou clovek pochopi az po me smrti mi uz bude prd platna.

Hele, vezmi si třeba G. Husáka. Skoro celý život komouš až na půdu, neústupný, tvrdý. Když to v listopadu 1991 tady na zemi balil, tak si zavolal kněze... Fakt by mě zajímalo, co se mu tou dobou honilo hlavou.
Takže ono je fajn, že máš nyní takové rigidní názory. Stačí málo a třeba to bude úplně jinak.

Hele, ted jsi me naprosto znicil. :-D Na Husaka si samozrejme pamatuju, prisel jsem tenkrat domu a slysim z obejvaku smich, otec se chechtal ze se za bricho popadal, ptal jsem se co se deje a on na me vyhrknul: "Husakovi zavolali farare." a smal se a smal se snad 14 dni. :-D Pak prohlasil, tak to byla pomsta, tomu rikam opravdu pomsta s velkym P. On Husak samozrejme uz moc nevnimal, navic se tenkrat mluvilo o tom, ze ma silnou sklerozu, ale toho farare si samozrejme sam nezavolal, oni mu ho zavolali asi hodne prejici pribuzny. :-D Ten clovek celej zivot farare ze srdce nenavidel a skoncil svuj zivot v naruci farare. :-D Opravdu jestli u nas komunisti nebyli nijak potrestany, tak Husak dostal trest za vsechny. :-D

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru