Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Věříte v boha?

Do této debaty jsem se nechtěl pouštět. Páč sám nevěřím v jednoho boha. Nevěřím ani pohádce o božím synkovi a už vůbec nevěřím služebníkům božím (tj. pedofilním prznitelům malejch ministrantů a těm, kteří si z "víry" udělali byznys nebo nástroj k ovládání mas). Nevěřím náboženskejm fanatikům a stejně tak nevěřím komunistickýmu ateismu a materialistickýmu chápání světa. Nevěřím ani tomu, že se vše dá spočítat a vše vysvětlit fyzikálními vlastnostmi. Kdo vlastně vymyslel ty fyzikální vlastnosti :-)?

ale Boha jsem nikdy neviděl a nikdo neviděl. Kdyby byl, tak proč by se schovával?

To nemůžeš tvrdit. Nemůžeš vědět co vidí člověk, když se dostane na druhej břeh. Bůh není žádnej páprda na kterýho si můžeš sáhnout. To dá rozum. Stejně tak dá rozum, že bůh může bejt pro každýho něco jinýho. Může jich bejt i víc. Nevěřím, že je jen jeden. V podstatě ani nevěřím, že se dá nějak spočítat.
To, že někdo v boha nevěří taky nemusí bejt definitivní. Nikdy nemůžeš dopředu vědět co si budeš myslet až se s "ním" jednou setkáš...

Když se ho plno lidí doprošuje o odpuštění a tak dále, proč se jim staví zády?

Není to bytost, takže to jeho odpuštění nebo pomoc nemůžeš vidět. Ale nemůžeš tvrdit, že nikomu není odpuštěno. Stejně tak nemůžeš vidět boží trest (většinou).
Je to hodně abstraktní, chce to přemejšlet občas taky trochu jinak než jen materiálně...
Tvrdíš, že se bůh staví zády. Jak víš, že má nějaký záda? Podle mě nemá.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat