Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Věříte v boha?

A proč to budeš dělat, tím myslím někoho přesvědčovat o své pravdě? Bojovat s věřícími? Ty víš, že nemají pravdu? Příklad s tokem vody vzhůru jsi nezvolil vhodně, tam je to řekněme evidentní.
Jiný příklad - člověk, stvořený Bohem. Je evidentní, že tomu tak není? Není. Vše jsou jen teorie. Nevěříš tomu? OK, nevěř, nikdo tě k tomu nenutí. Že tomu někdo věří? Proč ho budeš přesvědčovat, že se mýlí? Jaký to má racionální důvod? Nemysli si, že věřící lidé o své víře v běhu času nepochybují ve svém nitru sami.
Tímhle mě spousta lidí docela sere. Proč mají potřebu mě přesvědčovat o jejich pravdě? Já to nedělám. Spousta mých známých jsou ateisté, "něcisté" (věří v "něco"), dokonce jeden Muslim mezi nimi je. Neříkám jim při každé příležitosti, že se oni mýlí (lhostejno, zda si to třeba myslím). Dojde na to řeč, a oni hned "Bůh není", "Bůh by nedopustil to či ono" a podobně. No a za chvíli z nich třeba vyleze, co jim nějaká bába předpověděla na základě data narození a vyvěštila z lógru... Podotýkám, že hovořím o kolegyních, takže si myslím průměrně inteligentních osobách.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat