Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Máte rádi pálivé jídlo?

Není to ale zdravé a kdo má slabé žaludek nebo něco tak je to nebezpečný.. někde jsem četl, že někomu otekl krk a umřel

Já zase četl Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak!"
Pokud někomu otekl krk po konzumaci chilli, šlo nejspíše o alergickou reakci - stejně tak, jako když má někdo alergii třeba na ořechy.
Můžete uvést nějaký zdroj svého tvrzení "Není to ale zdravé"? Naopak, o pozitivních účincích kapsaicinu jsou lidé přesvědčeni více, než 9 tisíc let. V léčbě jej používají například medicíny Ajurvédská, Čínská či Japonská.
Modení medicína má zase důkazy o pozitivním vlivu kapsaicinu například na snižování rizika aterosklerózy, pomáhá při léčbě některých zánětů, diskutuje se o pozitivním vlivu při léčbě některým forem rakoviny.
Samozřejmě, některé pozitivní účinky mohou u jedinců s některými onemocněními zpsobit spíše zhoršení stavu. Typickým příkladem je snižování hladiny krevního cukru, kterému kapsaicin napomáhá - u osob s diabetem tak může dojík k hypoglykemickému šoku. I přesto je ale vaše tvrzení od pravdy na hony vzdálené.
Komu se chce číst, například materiál University od Maryland: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/cayenne vysvětluje, jak to s těmi zdravotními vlivy je.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat