Víte jaký je rozdíl mezi fyzickým a právním násilím?
Fyzické je podle zákona postihováno, ale právní ne.
Fyzické je podle zákona postihováno, ale právní ne.
Předmět | Autor | Datum |
---|---|---|
Já myslel, že násilí lze užít jen proti osobě/osobám, takže si pod pojmem "právní násilí" nedokážu n… Zarniwúp 06.09.2013 20:53 |
Zarniwúp | |
Taky netuším, oč jde - ale dovedu si to představit. Za "právní násilí" považuji třeba nesmyslné stat… nový L-Core 06.09.2013 21:18 |
L-Core | |
Tak jestli myslel tohle, tak má nakonec pravdu. nový Zarniwúp 06.09.2013 21:37 |
Zarniwúp | |
řešení nový karel 06.09.2013 22:30 |
karel | |
:-D nový mif 07.09.2013 00:45 |
mif | |
Někdo je fyzicky silný a slabšího kopne do rozkroku. Útočník je potrestaný podle zákona. Někdo má do… poslední Alfons 07.09.2013 02:24 |
Alfons |
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Já myslel, že násilí lze užít jen proti osobě/osobám, takže si pod pojmem "právní násilí" nedokážu nic představit. Zjevně mám mezeru v obecném rozhledu.
Taky netuším, oč jde - ale dovedu si to představit. Za "právní násilí" považuji třeba nesmyslné statistiky, které mě stát nutí vyplňovat pod pohrůžkou všelikých pokut. Naštěstí každá statistika obsahuje v pokynech klauzuli ve smyslu "...nejsou-li přesné údaje k dispozici, použijte kvalifikovaný odhad"![]:)](//common4.poradna.net/images/smiley/evilsmile.gif)

Tak jestli myslel tohle, tak má nakonec pravdu.
řešení
Někdo je fyzicky silný a slabšího kopne do rozkroku. Útočník je potrestaný podle zákona. Někdo má dobré právní vědomí, zná zákony a tuto znalost zneužije proti tomu kdo má malé právní vědomí. Tím může způsobit slabšímu ekonomickou škodu. To není postihované i když následky pro postiženého můžou být třeba mnohem horší než u fyzického násilí. Příklad můžou být rozhodčí doložky o kterých slaboch nic neví a na které doplatí. Právní násilí je legaální a není postižitelné.
Tak nějak v prvním přiblížení. Málokdo si to uvědomuje, že něco takového existuje. Ví se o tom a právníci nad tím krčí rameny.