Víte jaký je rozdíl mezi fyzickým a právním násilím?
Fyzické je podle zákona postihováno, ale právní ne.
Fyzické je podle zákona postihováno, ale právní ne.
Předmět | Autor | Datum |
---|---|---|
Alfons, ty si mi teda číslo :-D. O mně mé okolí tvrdí, že jsem životní pesimista, ale jak tak čtu tv… mif 06.09.2013 20:43 |
mif | |
Já si nemůžu pomoct, ale čuchám Mirka. Prasak 06.09.2013 20:54 |
Prasak | |
Já myslel, že násilí lze užít jen proti osobě/osobám, takže si pod pojmem "právní násilí" nedokážu n… Zarniwúp 06.09.2013 20:53 |
Zarniwúp | |
Taky netuším, oč jde - ale dovedu si to představit. Za "právní násilí" považuji třeba nesmyslné stat… L-Core 06.09.2013 21:18 |
L-Core | |
Tak jestli myslel tohle, tak má nakonec pravdu. Zarniwúp 06.09.2013 21:37 |
Zarniwúp | |
řešení karel 06.09.2013 22:30 |
karel | |
:-D mif 07.09.2013 00:45 |
mif | |
Někdo je fyzicky silný a slabšího kopne do rozkroku. Útočník je potrestaný podle zákona. Někdo má do… poslední Alfons 07.09.2013 02:24 |
Alfons |
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Alfons, ty si mi teda číslo . O mně mé okolí tvrdí, že jsem životní pesimista, ale jak tak čtu tvoje příspěvky, kam se na tebe hrabu...
Já si nemůžu pomoct, ale čuchám Mirka.
Já myslel, že násilí lze užít jen proti osobě/osobám, takže si pod pojmem "právní násilí" nedokážu nic představit. Zjevně mám mezeru v obecném rozhledu.
Taky netuším, oč jde - ale dovedu si to představit. Za "právní násilí" považuji třeba nesmyslné statistiky, které mě stát nutí vyplňovat pod pohrůžkou všelikých pokut. Naštěstí každá statistika obsahuje v pokynech klauzuli ve smyslu "...nejsou-li přesné údaje k dispozici, použijte kvalifikovaný odhad"
Tak jestli myslel tohle, tak má nakonec pravdu.
řešení
Někdo je fyzicky silný a slabšího kopne do rozkroku. Útočník je potrestaný podle zákona. Někdo má dobré právní vědomí, zná zákony a tuto znalost zneužije proti tomu kdo má malé právní vědomí. Tím může způsobit slabšímu ekonomickou škodu. To není postihované i když následky pro postiženého můžou být třeba mnohem horší než u fyzického násilí. Příklad můžou být rozhodčí doložky o kterých slaboch nic neví a na které doplatí. Právní násilí je legaální a není postižitelné.
Tak nějak v prvním přiblížení. Málokdo si to uvědomuje, že něco takového existuje. Ví se o tom a právníci nad tím krčí rameny.