Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Za jak dlouho vyhlásí ČR bankrot?

Ach jo, tak postupně:

stat nejvice zatezuji ti bohati

Bohatí jaksi z principu nemají důvod zatěžovat stát. Naopak stát se je chystá řádně podojit. Uvědom si, že bohatí tady tvoří hodnoty (a jsou ochotni tvořit, umí to). Pokud je silně zdaníš, mohou se sebrat a odejít. Pro ně to problém není, pro chudé ano. Případně omezí podnikání - propouštění, nárůst nezaměstnanosti. Pokud máš na myslí podnikatele, kteří čerpají dotace, tak ano. Ty je potřeba odstřihnout. Pak je možné snížit některé daně a bude to nula k nule, tedy žádná díra v rozpočtu.

jedinne co tvy Svobodni udelaji je, ze odstrihnou chude od socialnich davek

Dá se čekat, že zrušením různých daní a omezení by se rozhýbala ekonomika a chudí by tak dostali příležitost pracovat - dávky už by nepotřebovali. O nemocné a zdravotně postižené bude postaráno i nadále, ale nebudou podporováni povaleči. Celý systém dávek se může zjednodušit na zápornou daň, jak navrhují.

Neprizpusobivi to takto nenechaji a zacnou proti svemu odstaveni od davek bojovat

To je možné. Ale nedá se. Nemůžeme je dál zadarmo živit, aby si žili v nějakých ghetech izolovaní od zbytku společnosti.

Obyvatele se budou muset krome prace, cim dal vic soustredit i na vlastni bezpeci, tim klesne jejich produktivita

Díky nižším daním jim zůstane více z výplaty - zařídí si to podle sebe (důchod, pojištění atp.) Proč by měla klesat produktivita? Naopak může stoupnout díky motivaci. To progresivní daň je demotivující. Pokud jsi např. výdělkem na hranici nějakých dvou pásem, tak jaksi nemáš snahu vydělat víc, protože taky víc ztratíš.
A k poslední věci - Svobodní navrhují rušit daně a naproti tomu rušit výdaje státu - rozpočet klidně může být vyrovnaný a žádný krach nehrozí.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...