Cvrkolivy(pro zacatecniky s hmyzem):
Cvrcky na hodku do lednice, aby neskakali. Rozpalit 2cm oleje, sup tam cvrcky, nechat cca 2 minuty, scedit, vecpat do olivy. Snist behem 2 hodin, pak prestanou bejt krupavy.
Bourec morusovy(mirne pokrocili):
Zastavime se u lokalniho vietnamce a strcime mu do ruky papirek s napisem "con nhộng". Vietnamec bud zalovi ve spodnich patrech mrazaku, nebo slibi doruceni. Bource rozmrazime, osusime a mrsknem na panev. Tentokrat trochu dyl, 5-7minut. Ke konci pridame nakrajenou jarni cibulku a podlejeme rybi omackou(tu bude mit vietnamec taky). Podavame s ryzi. Bacha, bourec je plnej bilkovin a hrozne sytej, nema cenu delat na osobu vic nez 100g, pac to bohate staci.
Moucnaci s burakama(pokrocili):
Moucnaky nechame 8h hladovet, na site vyklepeme bordel. Nakrmime nesolenejma burakama a nechame 8h. Konzumujeme.
Vse nekolikrat vyzkouseno - opravdu chutny.