Padělky
Právě jsem zhlédl dokument o padělcích,stojí za to se podívat.Zrovna mě zlobí baterka u Nokie,tak snad nekoupím tu bez pojistky,která při nabíjení přes kapacitu bouchne.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10273690843-padelky-casovana-bomba/
Tzv. protipadělateské razie nejsou nic jiného než způsob, jakým se svět snaží udržovat vysoké ceny. Proboha, jen neukázat, že v podstatě stejný výrobek lze udělat a prodat za třetinovou cenu.
V tom dokumentu ukazovali,kterak prodávají padělek v ceně 1,5€ za plnou cenu.To nemá s udržováním ceny co společnýho.Koupím si šunt za pár kaček,potom nemůžu čekat zázraky,ale koupit si ve značkovým obchodě šunt za plnou palbu,by mě pěkně nasralo.
hlavně to je podvod na zákazníka - kupuješ si něco, u čeho čekáš nějakou jakost, kvalitu, trvanlivost či funkci a dostaneš předražený kšuj, který tě např. v případě brzdových destiček může i zabít.
Otázka ale je, kdo všechno se toho "podvodu" vlastně účastní. Podle mě taky stát, protože z uměle vydržovaných cen má větší příjem na daních, než z levného - byť tzv. padělaného - zboží. Jenže se o tomto hlavním důvodu tolik nemluví a nepíše. Morálka nade vše!
Marja pano,to je mi fuk co z toho má stát,hlavně at to pořádně funguje,když to potřebuju,to mám kupříkladu telefon vyhodit,když dosluhuje baterka po 4letech?
po 4 letech je ta baterka geroj, že tak dlouho vydržela. Normálně chcípají po 2 letech.
Předpokládám, že mluvíte o dotykáčích|?
Ano dotykáč 5230 mám ho 4 roky a 3 měsíce.Baterka vydrží den,večer už ju dávám nasosat.Sleduju,že jak se dříve vybije,tak je i dříve nabitá.Pokud mám felefon jen položenej a nikde nemozuju,tak vydrží i 4 dny.Vzhledem k tomu co jsem si přečetl na forech,tak je baterka ještě dobrá :o).
Nereagoval jsem na tebe, ale na touchwooda. Tohle řazení příspěvků je naprosto nepřehledné.
Taky mi přijde, že původní engine je přehlednější. Navíc se blbě hledá poslední příspěvek, v tom přehledu nahoře to nejde vidět, pokud jsou texty delší.
Úplně úplně vpravo, za časem příspěvku je u příspěvku zabarvená kolmá linka. Tmavě červená poslední, červená nové (nebo obráceně?). Je to o zvyku, ale hledá se podle toho dobře.
edit: Naopak úplně vlevo jsou modře označené tvoje příspěvky a fialově příspěvky zakladatele diskuze.
No jo, ale kdo má hledat pár pixelů? A na mobilu je to tuplem na hovno. IMHO je blbý to, že se v tom přehledu ukazuje text z příspěvku, takže je v tom maglajz a ne úvodní přehled.
souhlas, je to hrozny.
Ok, předpokládám, že s tím los něco udělá. Na mobilu to asi žádná sláva nebude, mně to takhle na 11" vyhovuje, ale to skutečně není většinový názor.