Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Proplacené volby

Proč hned občany druhé kategorie. Stejně jako stát určuje třeba to kdo může řídit auto, kdo může nosit zbraň atd., měl by mít možnost určit i to kdo může volit.
Člověk bez řidičáku nebo zbrojáku je občan druhé kategorie? Není. Nebo děti, které taky volit nemohou jsou občani druhé kategorie? To je blbost přeci.
Podle jakých kritérií by se to určovalo je věc diskuze. Ale určitě by měl být zohledněn společenský přínos člověka. Kolik zaplatil na daních, zda pracuje nebo ne, minimální a maximální věková hranice (staří lidé jsou stejně ovlivnitelní jako malé děti), minimální hranice inteligence atd....
Už jsem to tady na debatách jednou psal. Ale nechápu jak někdo, kdo nikdy nepracoval, tudíž neodvádí žádné daně a pro stát není ničím žádným přínosem, ale naopak zátěží měl mít možnost podílet se na výběru vedení země. Je přeci jasné, že bude volit jen podle toho kdo mu naslibuje největší sociální dávky, případně zaplatí za hlas 100-1000Kč, jak je v některých lokalitách zcela běžné v každých volbách.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat