Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co říkáte na projekt OpenCard?

Zajímal by mě váš názor na projekt OpenCard. Asi je to úžeji zaměřené téma, přeci jen se jedná o pražskou specialitu, ale zprostředkovaně můžou a asi i mají i ostatní.

Sám lítačku používám, protože je to neodiskutovatelná úspora finanční, protože kupovat lístky by mě zruinovalo.

Ovšem štve mě, že se karta nedá dobíjet, resp kupovat měsíční jízdenky po netu. Ony se teda prý dají koupit, ale jízdenka se musí nahrát u validátoru či co, což mi přijde velmi nepraktické, vzhledem k rozšíření a umístění.

Taky se mi nelíbí, že je můj pohyb monitorován a dohledatelný, což by byl asi i tak, ale...

Celkově mi ten projekt přijde šíleně předražený, přijde mi, že to zas tak nic složitého není, aby to muselo stát stovky milionů.

A v neposlední řadě zvěsti, že část peněz se odvádí někam naprosto mimo republiku...

Co si o projektu myslíte vy?

Předmět Autor Datum
shrnu to: skvělý a chytrý nápad, naprosto otřesná realizace a jeden z největších tunelů v ČR, placen…
touchwood 23.08.2013 17:32
touchwood
Jelikož a protože si díky tomu vozím po Praze zadek zadarmo (nepočítám-li jednorázovou investici ve…
jirka44 23.08.2013 19:12
jirka44
zamestnanec zlocinecke organizace?;)
Redsnake 23.08.2013 19:21
Redsnake
Nee, vetchý stařec ;-)
jirka44 23.08.2013 20:02
jirka44
Neměli vetší starci v Praze MHD zadarmo i dřív?
Zarniwúp 23.08.2013 20:12
Zarniwúp
No, ti úplně vetší ano, ale tohle byla novinka, OpenCard zadara pro 65 - 70 let. Nad 70 to bylo zada…
jirka44 23.08.2013 20:20
jirka44
Aha, tak to jo. Že to bylo od 70ti jsem věděl, ale nebyl jsem si jistý, jestli to platilo i v posled…
Zarniwúp 23.08.2013 20:24
Zarniwúp
Kartu využívám jakožto lítačku a legitku do knihovny. Kauzy okolo nesleduju, nějak mě přestalo veřej…
Dale Cooper 23.08.2013 20:56
Dale Cooper
No tunel a poradnej, jak jinak. Sam nemam, pokud to zrovna clovek nema pres celou Prahu metrem do p…
RedMaX 24.08.2013 00:41
RedMaX
ja ti nevim. Ty ses prazak? Tvrdi, ze praha je maly mesto mi prijde zcestny. Vem si, ze stravim denn…
Redsnake 24.08.2013 00:57
Redsnake
Praha? Male mesto? Pesky skoro vsude? Ty mas asi dost casu nebo bydleni i praci vedle sebe. Pesky s…
merlouska 24.08.2013 01:37
merlouska
Nekde jsem cetl, ze delali studii, ze v buse inhalujes uplne stejne jako kdyz budes stat vedle te si…
RedMaX 24.08.2013 19:23
RedMaX
Chodit pěšky? No dá se, ale jak odkud kam... Sám bydlím na Petřinách (obslužnost MHD vynikající, 2×…
Dale Cooper 24.08.2013 20:49
Dale Cooper
No jo, ale v buse to budes inhalovat 15 minut. Kdyz pujdes pesky, tak hodinu :-D Ja bych rozhodne n… poslední
merlouska 24.08.2013 21:17
merlouska

No tunel a poradnej, jak jinak.

Sam nemam, pokud to zrovna clovek nema pres celou Prahu metrem do prace, tak OpenCard netreba. Praha je maly mesto, da se dojit pesky skoro vsude. Ale jak rikam, pokud budu dojizdet ze Zlicina na Cernak, tak kartu potrebuju a nemam co resit a holt musim pristoupit na dana pravidla.

ja ti nevim. Ty ses prazak? Tvrdi, ze praha je maly mesto mi prijde zcestny. Vem si, ze stravim denne hodinu cestama tramvaji z nusli na zizkov a to kdybych mel chodit pesky tak se poseru. Nehlede na mobilitu celkove po meste. Dojit vsude se da, ovsem za jakych casovych podminek, obcas pri navsteve sestry v holesovicich bych si snad musel brat se sebou spacak a karimatku, abych preckal noc na puli cesty, coz mi neprijde idealni...

Sere me to. Nechapu proc to nekdo neni schopen ohlidat, aby to nebyl tunel. Nerozumim tomu, to preci neni takovej problem. Nejhorsi na tom je, ze z toho mam pocit, ze proste neni vule, nechce se.
A potom kdyz vidim, ze bezdomovce revizori vyhodi z tramvaje se slovy "tak opoustime lod" a nevypisuji listek a me zkontroluje, to se ve me vre krev uplne. Chapu, ze ten bezdak ma pokut treba za ctvrt mega a vypisovani dalsiho listku je zbytecnost, ale proste me to stve. Celkove...

Praha? Male mesto? Pesky skoro vsude? Ty mas asi dost casu nebo bydleni i praci vedle sebe.

Pesky se da dojit i z Prahy do Brna, zejo.. jen to chvili zabere. A v Praze je to totez. Kdyz to tak vezmu, gympl jsem mela od domova v podstate kousek, pouhych 15 minut tramvaji. Kdybych to mela chodit pesky, tak to jdu nejmin hodinu a u toho inhaluju vyfukove plyny. Dik, nezajem.

Ono je to sranda, kdyz clovek bydli v centru mesta, to pak cloveku fakt kazdy mesto prijde jako vesnice, ale uz je to horsi, kdyz bydlis nekde na kraji. Vidim to ted v Brne - kdyz se mi postestilo dojet v noci 5 minut po odjezdu rozjezdu, tak jsem proste dosla na kolej (v centru) pesky, 15-20 minut. Bydlet nekde v Reckovicich nebo podobny zadnici, tak si snad radsi hodinu na ten dalsi rozjezd pockam... a to je Brno mensi nez Praha.

Nekde jsem cetl, ze delali studii, ze v buse inhalujes uplne stejne jako kdyz budes stat vedle te silnice, kde ten bus jede. No ty auta to je hrozny, souhlasim. Jinak bydlim na okraji Prahy a do prace chodim po tom okraji, jako pres pole, lesem a vilovou ctvrti a na zaver sidliste. Fakt bomba, chodil jsem i do centra a tohle je uplne neco jinyho. Proste ten argument ohledne aut beru, nesnasim automobilisty jak svym neurvalym chovanim likvidujou zivot nam ostatnim.

Jinak chodim cca. 1,5h, ale ja to casto dobehnu do 45minut (z prace temer vzdy, rano kdyz se mi nechce, tak si privstanu), busem bych to mel asi o 10minut kratsi, takze to cas nezere.

Jinak pomerne hodne lidi jezdi na kole, tim se da snizit ta dochazkova doba temer na stejny cas jak MHD, jasne furt tu jsou ty emise. :-/

Dojit se da ale hodne, z 5ky na 8ku, na 11ku, na 12ku, je to dal, ale dojit se to da, samozrejme ne pro duchodce, to je jasny.

Chodit pěšky? No dá se, ale jak odkud kam... Sám bydlím na Petřinách (obslužnost MHD vynikající, 2× bus, 2× tram, bude metro) a po Praze se výhradně (99,9%) pohybuji v MHD. Aktuálně makám na Barrandově a tam, kdybych měl na ranní směnu (od 6:30) chodit pěšky? No dej pokoj, to bych šel 90 minut minimálně. Takhle je to 40 min bus+tram, kdy se ráno ještě vyspím.
Když mě ale pošlou makat do Slivence, tak jezdím autem, po okruhu, zabere to tak 15 minut. Jinak je to MHD na houby, bus na Smíchov (25 min), tram na Smícháč (5 min) a bus do Slivence (30 min, navíc to jezdí v úterý a v dubnu).
S tím vzduchem to tak bude, na Petřinách (anžto na kopci) vzduch čistý, sjedu busem na Anděl a je hned cejtit ten smrad.

No jo, ale v buse to budes inhalovat 15 minut. Kdyz pujdes pesky, tak hodinu :-D

Ja bych rozhodne nechtela chodit kazdy den do skoly nebo do prace hodinu a pul. Na to uz jsem moc lina (radsi si prispim) a mam takovy pocit, ze podobne to vidi drtiva vetsina ostatnich lidi, co se musi premistovat nekam jinam.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru