Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Základní nepodmíněný příjem

ale my se přece nebavíme o příjmu lidí (chudí vs. střední třída vs. bohatí), ale o výběru daní, jmenovitě pak DPH, což je jeden ze základních daňových pilířů státu. Na to jsem reagoval, k tomuto tématu jsem napsal několik příspěvků.

A tvoje teorie o lidech bohatších, co sice spoří, ale peníze neutrácí je taky tak trochu blbost.

nevím kolik vyděláváš ty, ale mně zbude každý měsíc docela dost, a to se nijak neomezuju. Auta častěji nenakupuju a ani neznám nikoho podobně situovaného, kdo by tak činil - znám několik podobně vydělávajících a taky pár multimilionářů. Asi je to tím, že to nejsou různí mafiáni, sající peníze ze státního, ale lidi, co si svou pozici vybudovali usilovnou prací. Dovolené jsou pakatel, náklady na ně jsou běžně do 50 tisíc (když si odmyslím seychelly a podobné destinace pro zbohatlíky, kterým se já osobně snažím vyhýbat, už kvůli výchově vlastních dětí), nic, nač by se muselo šetřit, nebo co by vysálo úspory do nuly, takže zase žádný zásah.

A i tím, že spoří a umožňují bankám nakládat s jejich penězi, banky generují zisky

Spoření v bance je bohužel něco zcela jiného, a to že jsi to zmínil jen podtrhuje naprostý zmatek, který v tom máš (klientské spoření je pro banky jen "bonus"). A úplně jiná věc jsou zisky bank, které jsou generovány z úplně jiných příjmů, než bankovních vkladů. Mimochodem jsem nikde nepsal, že banky neplatí daně, to sis tak trochu vycucal z prstu, tož si moc nevymýšlej, protože pak vypadáš jako bys rád používal demagogii pokaždé, když jsi v úzkých. ;-)

Předkládáš tady argumenty kterým buď nerozumíš nebo je špatně interpretuješ. Realita je jiná než teoretické příklady ve škole.

OK, já mám jen technické a ekonomické vzdělání, ekonomie je jen mé hobby, i když ji částečně využívám jak pracovně, tak soukromě přes 20 let. Jako diplomku jsem navrhl branžový informační systém s manažerským rozhraním pro firmu o 80 zaměstnancích (tedy pravda, malá firma), který v praxi sloužil téměř 15 let a teprve nedávno byly jeho funkční principy integrovány do běžného IS (tedy žádná školometská práce, na kterou se po obhajobě už jen práší). Jaký background máš ty, že mi říkáš, že něco špatně interpretuju a že realita je jiná? Není to jen tak, že se ti to nelíbí, a z toho důvodu je to špatně? Máš relevantní podklady, kterými můžeš své tvrzení podložit?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat