Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Základní nepodmíněný příjem

Koukám, že jsem to asi nepodal dost zřetelně. Tak jinak (ačkoli jsem do toho tématu vůbec nechtěl zabrousit):

Myslím si, že nulový stát, kde se musí každý postarat sám o sebe je nesmysl. Příkladem budiž například Somálsko. V extrému to vede k návratu do středověku, kde kdo nezabil, byl zabit a tak podobně. Osobně jsem alergický na výroku typu "zákon džungle", "právo silnějšího" nebo "silnější pes mrdá". To se pak lidstvo posune přesně na úroveň zvířat. Vláda síly je vláda pomocí strachu. To nikdy nepřineslo nic dobrého. Důsledkem je obrovská míra korupce (aby nás ten silnější chránil) a obrovská násilná činnost (já budu ten silnější).

Myslím si, že maximální stát, kde všichni vlastní všechno a zároveň nikomu nic nepatří, každy pracuje a výsledky přerozděluje stát, je nesmysl. Chybí motivace k práci. Tímpádem každý na všechno kašle a jde to celé do prdele. Důsledkem je obrovská korupce (všimné, mít se líp než ostatní) a majetková kriminalita (proč si ti nevzít, když je to vlastně moje).

Myslím si, že lidi jsou v myšlení už dost daleko na to, aby si chtěli zničit životní prostředí (až na kraj obyvatelnosti), aby se navzájem zabíjeli a nechávali slabší napospas osudu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat