Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Základní nepodmíněný příjem

To je fakt naivne si mysliet, ze sa vsetci ti, co sa "uspokoja" s malom a rozhodnu sa nepracovat na sebe len tak upokoja a nebudu zavidiet tym uspesnejsim. Bude to tak ako doteraz, prechlastaju si socialne davky a pojdu kradnut napriklad.
Btw min 50% bezdomovcom sa neda pomoct, pretoze nechcu. Oni si proste na taky sposob zivota zvykli a nechce sa im zit inak.
A ze nam rastie armada nezamestnanych? Boze nie je nic lepsie len keby stat nebol taky blby. Mas pocit, ze roboty okolo je malo? Preco stat nestavia cesty vo svojej rezii so svojou armadou nezamestnanych? Preco to dava robit sukromnym firmam? Preco nenazenie nezamestnanych na upravu spuste po povodniach? Preco sa neskrasluje okolie, ked 20% ludi zostane denne doma a nic nerobia?
Nezabudaj napriklad na 5% nezamestnanych dobrovolne, pretoze si spominam ako v case najvacsej konjuktury mali moji znami problem zohnat zamestnanca (nezamestnanost bola v tej dobe asi 5-7%) a doslova prosili ludi, aby sli robit.
Nezamestnanost je fikcia, problem je v state a v ludoch. Stat si nevie zorganizovat tuto armadu, nevie ju motivovat a ludia su lenivi a pracovat sa im nechce lebo im sucasny system dovoluje pohodlny zivot.
Inak u nas su aktivacne prace, kde si moze nezamestnany privyrobit k podpore a myslis si, ze sa ludia o to trhaju? Aktivacne prace su jeden velky prepadak, dalsia ukazka ako stat zlyhava.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat