Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Základní nepodmíněný příjem

Naopak clovek s vlastnim bydlenim na venkove vyzije se 7.000,- uplne na pohodu.

Tak s tímhle moc nesouhlasím. Ano, zatímco v Praze a větších městech přijdeš ze zaměstnání a relaxuješ, případně razíš za kulturou, na vesnici ti začíná druhá směna. Po práci běháš po zahradě s motykou, seješ, pleješ, sklízíš, chystáš na zimu a část nákladů tak můžeš ušetřit. Takže tahle úspora je kompenzována stráveným časem a prací. Kde máš pak rozpočítané náklady na pořízení a údržbu domku, sadbu, hnojivo a jiná materiál?
Náš případ: koupili jsme ruinu o púdorysu 8x10m. bez vody, septiku, s 60 let starou elektrikou. Vlastníma silama jsme všechno zrekonstruovali. Zatímco ostatní jezdili 10 let na dovolenou, my ji trávili na stavbě mezi míchačkou a lopatou. Všechny uspořené peníze tekly sem (zděsil jsem se, když jsme to podle účtenek spočítali na cca 1,5 mil. Kč-bez práce). Teď už bydlíme v pohodě a pak slyšíš od těch "z města": "Vy se máte, takový peníze co my dáváme za nájem vy ušetříte".
Nediv se, že mě takovéhle komentáře nasírají. Když ti v paneláku netopí, jdete za správcem ať s tím něco udělá. Když mě prdne kotel, bojler, sáhnu do úspor a koupím, dovezu a zapojím.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat