Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Základní nepodmíněný příjem

Je to blbost uz z principu. Prva vec, co mi vadi preco mam robit na niekoho ineho. Preco mam byt trestany za svoju sikovnost. Som zastanca rovnej dane prave pre jej spravodlivost, toto je vsak este horsie. Poloz si otazku, co ma mna motivovat, aby som vytvaral nadbytok, z ktoreho bude zit niekto iny, koho ani nepoznam.
Druha rovina co bude motivovat ludi so zakladnym prijmom, aby mali viacej. Aby sa rozvijali, aby si hladali pracu, aby boli nejako uzitocni a neparazitovali na spolocnosti. Velmi mi to pripomina romsku komunitu, ich tiez zivot nenuti nic robit a ziju tak jak ziju uz desiatky rokov. Preco by mali pracovat, ked stat im prijem zabezpeci?
Dalsi aspekt je, ze ak hocikto z nas dostane nieco v zivote zadarmo tak si toho nevazi. Niektori viac iny menej, ale veci zadarmo mavaju takyto vedlajsi negativny efekt. Zober si poradnu. Je zadarmo a mas pocit, ze si ju BFU vazia? Ja skor pocit, ze sa im stale nieco nepaci. Reakcie heeej toto je poradna, preco mi nikto neporadil, to co je za uroven a pod su celkom bezne. Preco? Lebo je zadarmo. Akonahle by sme poradnu spoplatnili verim, ze sa to tu dakovnymi odpovedami len tak hemzi.
Z praxe mozem potvrdit, ze na system najviac nadavaju ludia, co donho najmenej prispievaju. Mojimi najvacsimi dlznikmi su najvacsi povalaci v meste, ktori okrem hrania automatov a chodenia do krciem, ci vylihovania pred telkou nic ine nerobia. Naco, stat sa postara, sem tam nejaka fuska, niektori sa zivia aj za hranou zakona a im to na ich sposob zivota staci. Tychto mam ja dotovat tym, ze sa budem cely zivot vzdelavat a pracovat?
Nepodmienene moze byt vzdelanie, mozno zdravotna starostlivost ciastocne, ale urcite nie staly mesacny prijem.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat