Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Základní nepodmíněný příjem

Je to samozrejme budoucnost.
Momentalne to realizovatelny neni, aspon ne v CR, mozna Nemci, mozna Svycari, to neni pro zaostale staty.

Je treba vysoka uroven automatizace, napriklad v Nemecku uz nekde maji automatizovany svoz odpadu, kde je v aute jen ridic, nakladku i vykladku dela stroj, popelare ti nikdo delat chtit nebude, takze se utopis v odpadu.

Je treba, aby hodne z tech lidi pobirajicich zakladni prijem u toho navic jeste dobrovolne pracovalo, to je mozne ocekavat od Nemcu, od Svedu, ale od Cechu ani nahodou. Jinak totiz nebudou penize na ten zakladni prijem.

Je treba nepodvadet, nechytracit, netunelovat, plati opet to same jako v predchozi vete.

Proste ja bych do toho sel hned, ale obavam se, ze bych byl v CR jen jednim z mala, ktery by dal dobrovolne pracoval a mimochodem soucasnou praci bych urcite dal nedelal, to co delam je totiz taky takovy podvod, v soukrome firme zakazky pro statni instituci, ikdyz by to zvladala ta statni instituce sama a levneji, delal jsem na obou stranach, takze to vim.

Ono to je taky o tom, kolik budes dustojne tem lidem platit, protoze dustojne minimum muze byt klidne 15.000,- mesicne za predpokladu, ze nemas vlastni bydleni a musis splacet hypoteku a zijes v Praze. Naopak clovek s vlastnim bydlenim na venkove vyzije se 7.000,- uplne na pohodu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat