Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Výročí

Odporucam pozriet sa k nam, velmi pravdepodobne idete kopirovat nas vyvoj. Hrozi vam lavicova vlada, aj ked CSSD sa mozno, aby boli za peknych s komunistami nespoji a zoberu si radsej TOP09 do vlady. Je vsak celkom mozne, ze svoje percenta este zvysia a budete mat jednofarebnu vladu ako mame my.
Na prvy pohlad fajn, ziadne dohadovacky, robia si co chcu, ale v skutocnosti je to pohroma bohuzial.
Akoby nestacilo, ze v EU a na celom svete to nie je nic moc, este je to posrate aj na domacej politickej scene.
Podla mna je jedina sanca, ze si do parlamentu zvolite piratov a podobne nezavisle zoskupenia. Ich sila je v tom, ze nie su tak organizovani ako klasicke politicke zoskupenia, ich disciplina je vyrazne mensia a jednotlivci vyrazne viac nevypocitatelni. A to je prave ten for a cesta k volbe jednotlivca namiesto politickeho zoskupenia.
Buducnost patri osobnostiam a nie politickym zoskupeniam.
Inak pokial si niekto mysli, ze sa parlament zlozeny z nezavislych osobnosti nedokaze dohodnut myli sa. Uz niekolko rokov sa presviedcam o tom na rodinnych oslavach, kde dochadza pravidelne k nazorovym stretom medzi rodinnymi prislusnikmi. Moj otec je cisty laviciar s polobohom Ficom, svagor a otcov brat tvrdy praviciari, otcov svagor taky nevyraznejsi pravicovo orientovany a ja pobehujuci medzi (neznasam delenie na pravicu a lavicu, len na dobre a zle). V 90% sa nezhodneme, obcas sa dokonca vytvoria az 3 nazorove tabory na jednu vec, ale v podstatnych veciach sme zajedno a nie je problem najst ani kompromis.
Verim, ze ked to funguje na takto malej vzorke dokaze to analogicky fungovat aj na vacsej.

Este si neodpustim rypnutie, nechapem to preco mali Cesi vzdy tak blizko ku komunizmu, vlastne aj po vojne to posralo hlavne v CR, kedze na SK mali komunisti velmi slabe zastupenie a boli vyrazne minoritni, ale ceska vlna to tu zvalcovala az prisiel 48. Komunisti su v podstate mrtvi vsade inde, len v CR sa nepochopitelne drzia na velmi slusnych percentach. Nerozumiem tomu, kedze si myslim, ze ludia su vsade ti isty. Asi to bude nejaky druh extremizmu zabudovany v genoch alebo co. Ale ono je to rovnako paradoxne ako je pomerne slaba cirkev oproti nasej s vyrazne vacsimi ekonomickymi uspechmi. Prave som na to vymyslel pomenovanie....cesky paradox;o).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat