Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ideme si stihat poslanca....zaco ale?

Mame na SK teraz taku aferku. Poslanec za LSNS (co su nasi a jedini pure Slovaci) napisal status na Fb a ten nasledne zmazal. V nom kritizoval zopar ludi, co vyznamenal prezident Kiska.
V kritike cca 3 ludi pouzil slovo zid, zidkovka, cim urcil ich vierovyznanie, ci povod, ale nijako inak ich nenapadal.
A zrazu sa v celom medialnom priestore strhla lavina, vsetci ho chcu pokutovat, obvinit z trestneho cinu hanobenia rasy a robia z toho aferu.
Je mi zle z toho celeho, pretoze fakty su len 2.
Mizik je vydrbany antisemita, co chorbne nenavidi zidov a ostatne mensiny, dokazal to uz mnohokrat a je to klasicky clovek co premysla emociami a nie hlavou. Oriesok pre psychologov, ale nie pre media.
Mizik nema byt v pripade kritiky vyberu prezidenta Kisku za co sudeny, iba vymenoval laureatov a prejavil sa ako je prizemny a co nenavidi zo vsetkeho najviac na svet. Ale to, ze poviem, ze niekto je Zid a nemam ho rad nie je predsa hanobenie rasy. On dokonca ani nenapisal, ze ich nema rad (aj ked vieme, ze ich nenavidi) on len napisal, ze su to Zidia.
Ja sa pytam za co chceme tohoto antisemitu stihat, ked nic nespravil? To uz tu fakt nemame, co riesit iba sa zaoberat tyzden clovekom, co je zjavne psychicky chory?
Ja proti vyznamenaniam Kisku nemam nic (je to jeho vec), ale ak napisem, ze Juraj Herz je cesky reziser zidovskeho povodu neporusujem predsa ziaden zakon.
Ta buducnost fakt nevyzera dobre, vladnu tu blbci a na ich miesto sa pchaju este vacsi.

Předmět Autor Datum
To je přece strašně jednoduché. Když řekneš Čech, Slovák, Moravák, Východňar, bude to OK. Jakmile al…
L-Core 15.01.2017 21:43
L-Core
Je to politické šialenstvo, za každú cenu chcú Kotlebovcov dostať preč, nájdu si akúkoľvek zámienku,…
Efos 15.01.2017 22:21
Efos
Ide o to fleg, že aj Ľudovít Štúr bol vydrbaný antisemita, ktorý chorobne nenávidel Židov, preto je…
fleg 16.01.2017 09:40
fleg
Obcas si myslim, ze v standardnych politickych stranach sedia len blbci, co si nevidia na koniec no…
Efos 16.01.2017 16:17
Efos
Matovic je populista, chory je uz princip, ze oni idu bojovat proti cestujucim v trickach. Ak si ja… poslední
fleg 17.01.2017 10:20
fleg
takové blby je nejlepší ignorovat. Když jej budou žalovat, udělají z toho nácka jen další "oběť šika…
touchwood 16.01.2017 09:18
touchwood

To je přece strašně jednoduché. Když řekneš Čech, Slovák, Moravák, Východňar, bude to OK. Jakmile ale Žid, musíš rozlišovat. Když napíšeš, že Franz Kafka byl Žid, asi/snad se nic nestane. Když napíšeš, že tady tento vyznamenaný je Žid, bude to průšvih, protože jsi to jistě myslel jako rasista a xenofob. Holt musíš myslet politicky, Jasánek :-)

---
Včera(?) jsem zahlédl ve zprávách na STV, jak v nějakých vlacích jezdí "hlídky" Kotlebovců v zelených svetrech. NIC nedělají, jen tam prostě jsou. Pokud se objeví nějaký problém, nezasahují a volají policii (takto to bylo prezentováno). Dle vyjádření běžných cestujících v reportáži je to v pořádku, jsou rádi, alespoň nemají strach, když vlak projíždí některými stanicemi. Nějakým vašim humanistům (…vida jaké pěkné slovo jsem našel) se to samozřejmě nelíbí, ale nějak asi nemohou nic dělat, pokud nebudou zakázány zelené svetry a pokud se nezakáže lidem bezprizorně jezdit vlakem.

Je to politické šialenstvo, za každú cenu chcú Kotlebovcov dostať preč, nájdu si akúkoľvek zámienku, už skúšajú hocičo, Židňanská je už zúfalá, ale im sa to nepodarí :-D. Teda možno podarí, ak zídu z demokratickej cesty a to Kotlebovcov eventuálne zas len posilní, takže je to aj tak jedno. :-)

Ako som už naznačil v druhom topicu, keď sa tých Kotlebovcov tak veľmi chcú zbaviť, mali by začať aj oni, "štandartné" strany pre blaho národa, potom by volenie tých zlých fašistov nebolo opodstatnené. Príklad tie vlakové hliadky, hliadkujú tam tuším už od leta(?), ako aj sami avizovali, chceli tam hliadkovať len dočasne, dokým do rizikových spojov štát nepošle hliadkovať riadnych príslušníkov policajného zboru. Čo teda spraví štát? Namiesto toho, že odoberie pár fízlov zo silníc a pošle ich hliadkovať do rizikových vlakových spojov, prichádza stále s novými nápadmi (a neúspešne) ako Kotlebovcov von z tých vlakov dostať, to je všetko čo ich zaujíma, len aby tam neboli tí Kotlebovci, na ktorých sa pasažieri síce nesťažujú, naopak ich prácu chvália, ale dobro ľudí im je očividne u prdele.

Ide o to fleg, že aj Ľudovít Štúr bol vydrbaný antisemita, ktorý chorobne nenávidel Židov, preto je nezmyselné udeľovať nejaké vyznamenania Židom v jeho mene, je to urážka odkazu Ľudovíta Štúra a vlastne by sa to dalo považovať aj za urážku tých ocennených Židov.

Ide o to fleg, že aj Ľudovít Štúr bol vydrbaný antisemita, ktorý chorobne nenávidel Židov, preto je nezmyselné udeľovať nejaké vyznamenania Židom v jeho mene, je to urážka odkazu Ľudovíta Štúra a vlastne by sa to dalo považovať aj za urážku tých ocennených Židov.

To nie je pravda, Stur bol voci ZIdom kriticky ako vacsina vtedajsej spolocnosti, Stur mal mnoho nazorov, ktore boli vtedy moderne (orientacia na Rusko, podpora absolutizmu, odmietanie trhoveho hospodarstava a demokracie) a ja mu to nezazlievam. Vtedy boli hlavny nepriatel na juhu a je prirodzene, ze spasu hladali Sturovci na vychode.
Navyse je tu druha strana minca a to historicky zakorenena nenavist voci Zidom.
Zidov nenavideli krestania uz z principu. Neuznavali uprgade Biblie, zabili Jezisa a tak boli odveky nepriatelia krestanov. Kazdy spravny krestan musel nenavidiet Zida.
Druha vec je, co robili Zidia na nasom uzemi. Vacsinou sa drzali v komunitach a podnikali. Ci uz ako obchodnici, lekarnici, krcmari a pod. Zidia sa vseobecnosti mali lepsie ako vacsina naroda a to sposobovalo zavist. Navyse sa oddelovali a vyvysovali od osattnych, cim sposobovali svoju spolocensku separaciu od zvysku naroda. Proste boli ini.
A to nielen u nas Zidov nenavidel predsa cely svet, je znamych mnoho pripadov kedy dochadzalo k masivnemu vyvrazdovaniu ZIdov napriec celou Europou (vratane Ruska) bez ohladu na zriadenie. Zidia boli prenasledovani za kralov, carov, demokratickymi zriadeniami a snad niet statu, kde by sa neodohral maly exodus.
Inak s hliadkami suhlasim, ti dementi s nimi nemozu spravit nic, snad ich nebudu vyhadzovat z vlaku za to, ze cestuju v trickah nejakej strany. Iba im spravili reklamu zbytocne v mediach, vacsine ludi to bolo aj tak jedno. Obcas si myslim, ze v standardnych politickych stranach sedia len blbci, co si nevidia na koniec nosa.

Matovic je populista, chory je uz princip, ze oni idu bojovat proti cestujucim v trickach.
Ak si ja dnes zoberiem tricko poradna.net a vyhlasim na webe, ze idem hliadkovat do vlaku a zacnem sa vozit vo vlakoch s platnym cestovnym listkom, co mi kto moze?
Nic.
Oni proste bojuju s veternymi mlynmi a este sa nas snazia presviedcat, ze je to nejaky ozajstny nepriatel a problem.
Matovic si na tom len prihrieva polievocku, ci uz umyselne lebo je strateg alebo neumyselne lebo je blbec.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru