Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ideme si stihat poslanca....zaco ale?

Ide o to fleg, že aj Ľudovít Štúr bol vydrbaný antisemita, ktorý chorobne nenávidel Židov, preto je nezmyselné udeľovať nejaké vyznamenania Židom v jeho mene, je to urážka odkazu Ľudovíta Štúra a vlastne by sa to dalo považovať aj za urážku tých ocennených Židov.

To nie je pravda, Stur bol voci ZIdom kriticky ako vacsina vtedajsej spolocnosti, Stur mal mnoho nazorov, ktore boli vtedy moderne (orientacia na Rusko, podpora absolutizmu, odmietanie trhoveho hospodarstava a demokracie) a ja mu to nezazlievam. Vtedy boli hlavny nepriatel na juhu a je prirodzene, ze spasu hladali Sturovci na vychode.
Navyse je tu druha strana minca a to historicky zakorenena nenavist voci Zidom.
Zidov nenavideli krestania uz z principu. Neuznavali uprgade Biblie, zabili Jezisa a tak boli odveky nepriatelia krestanov. Kazdy spravny krestan musel nenavidiet Zida.
Druha vec je, co robili Zidia na nasom uzemi. Vacsinou sa drzali v komunitach a podnikali. Ci uz ako obchodnici, lekarnici, krcmari a pod. Zidia sa vseobecnosti mali lepsie ako vacsina naroda a to sposobovalo zavist. Navyse sa oddelovali a vyvysovali od osattnych, cim sposobovali svoju spolocensku separaciu od zvysku naroda. Proste boli ini.
A to nielen u nas Zidov nenavidel predsa cely svet, je znamych mnoho pripadov kedy dochadzalo k masivnemu vyvrazdovaniu ZIdov napriec celou Europou (vratane Ruska) bez ohladu na zriadenie. Zidia boli prenasledovani za kralov, carov, demokratickymi zriadeniami a snad niet statu, kde by sa neodohral maly exodus.
Inak s hliadkami suhlasim, ti dementi s nimi nemozu spravit nic, snad ich nebudu vyhadzovat z vlaku za to, ze cestuju v trickah nejakej strany. Iba im spravili reklamu zbytocne v mediach, vacsine ludi to bolo aj tak jedno. Obcas si myslim, ze v standardnych politickych stranach sedia len blbci, co si nevidia na koniec nosa.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat