Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Rosneft ziada vladu o dotacie

A je to tu. Rusky statny gigant ziada rusku vladu o dotaciu niekolko bilionov rublov. Pritom Rosneft je tahunom ruskej ekonmiky, ale Putin uz zne ovocie krizby na Ukrajine.
- Rosneft musi splatit pohladavky niekolko sto miliard rublov (ktore nema) uz tento rok a dalsie stovk miliard buduci rok
- rubel za posledny rok oslabil voci euru o 22%, co sice zvyhodnuje ich vyvoz, ale co z toho, ked maju na vacsinu veci embargo? Uspory obcanov v prdeli, oslabenie takmer skokove.
- ropa je na svojom 3 rocnom minime a podla vyvoja cien bude dalej klesat, Rusi stracaju obrovske peniaze uz len na tomto poklese, nehovoriac o tom, ze uz dost stacaju na objeme, kdeze dopyt je pomerne maly + embargo.
- atd

Otazka je dokedy toto Rusko, ktore ma pomerne velke zasoby penazi z hojnych predcahdzajucich rokov vydrzi? A ako zareaguje Putin na ekonomicku krizu, ktora sa nezadrzatelne vali na Rusko? Odstupi;o)?
Trosku sa obavam riesenia, ako pozname z minulosti ekonomicke krizy riesili diktatori jedinou cestou a to vojnou.

Předmět Autor Datum
Pochopitelně, i Rusko má zájem o nevojenském diplomatickém řešení (jak třeba tvrdí náš prezident, ja…
JR_Ewing 23.10.2014 09:54
JR_Ewing
Putin hra o cas, kedze do Krymu uz nalial pomerne dost prachov (hovori sa o 1/4 ruskej rezervy) tazk…
fleg 23.10.2014 10:20
fleg
Ale stále se najdou Evropané, kteří budou tvrdit, jak jsou ty sankce neúčinné... Rosněfť a Sberbank… poslední
touchwood 24.10.2014 15:24
touchwood

Putin hra o cas, kedze do Krymu uz nalial pomerne dost prachov (hovori sa o 1/4 ruskej rezervy) tazko teraz povedat kolko ma k dispozicii a ako dlho dokaze tahat tuto obchodnu vojnu voci zbytku sveta.Moj odhad je tak rok pokedy sa mu to tam zacne vsetko rucat.
Otazka je, co spravi. Klasicky zapadny politik by bud odstupil (to nehrozi), alebo sa snazil spravit kompromis , aby vysiel pred ludmi aspon ako taky vitaz (Ukrajinu by nechal na pokoji, uspokojil by sa s Krymom). Obavam sa vsak este tretieho riesenia alaPutin a to rozputanie dalsieho vacsieho konfliktu. A kam moze postupovat? Jedine na zapad.
DOma mu to budu zrat aj s navijakom tak ako doteraz, ale nas by sa to uz mohlo dotknut pomerne bytostne.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru