Jo jo, zcela souhlasím a vidím to stejně.
Tady ve Francii každou minutou, hodinou nebo dnem mají dělat náhodný test BLACKOUT, jak se lidé zachovají kdyz kupříkladu vypadne elektřina, mobilní antény etc. Jistě, určitě takový test hodně pomůže ukázat na hlavní nedostatky, zátěž na záchranné složky a podobně, ale podezřívám, že v tom může být i zástěrka, kde se RU o tyto hybridní útoky pokouší, tak až se jim podaří kupříkladu odpojit internet nebo shodit celou elektrickou síť v některé oblasti tak, aby populace nešílela a řekli si "To je asi ten TEST."
Jinak seriál znám, ale neviděl jsem. Co se týče TV/kina, naposled se mi tak nejvíce asi líbil Den odhalení od Spielberga, což byl jeho poslední film, co se mimozemské civilizace týče.
I zde jde vidět věková propast. Diváci ve věku nad 35 let film oznámkovali mezi 3–5*, mladší generace 3* a méně, a film nepochopili, alespoň podle příspěvků jim tam chyběly pořádné efekty, akce a podobně. Zkrátka na jednom monitoru hrají, na druhém po oku sledují z torrentu stažený film.
Mně se ten film naopak velmi líbil, co se týče takového toho poselství, že ve světě zmizela taková ta všeobecná empatie k druhým, každý myslí jen na sebe. Hezky je tam ukázané i to, jak lidé v panice vykupují obchody pro toaletni papír.
.. I zde mám svou teorii. Nemyslím si, co se týče UFO, že musí jít o mimozemský život jako takovy, ale jen o nějaký program (nesmrtelnost), což by vysvětlovalo možný průchod černou dírou nebo letecké manévry, které by lidskou bytost zcela rozmačkaly. Stále čekáme, že něco přistane a něco vyleze, imho jsou to létající počítače
Trochu pochopení, prosím, jak to jinak zkrátit a napsat do jedné věty.