Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kolik % si odkládáte pro výdaje (podnikání)? (Slovensko)

Chápu tvůj pohled a plně respektuji tvých 35 let zkušeností.

Je tu ale jeden zásadní rozdíl: Ty už máš historii. Jak sám píšeš, platíš zálohy, které jsou výsledkem loňského roku. Já jsem ale na úplné startovní čáře. Žádný "loňský rok" nemám (co se týče čistě podnikání), žádné povinné zálohy zatím platit nebudu (doufám). Případná daň i nedoplatek na zdravotním pojištění na mě vybafnou jako jedna velká jednorázová částka až další rok.

Můj systém odkládání procent (např. těch 27 %) z každé proplacené faktury není o tom, že bych se chtěl stresovat přesnými čísly. Je to přesně naopak, dělám to pro svůj absolutní klid. Nechci každých pár měsíců sedat k papírům, složitě odhadovat a přepočítávat, kolik bych si asi měl nechat bokem, a trnout, jestli jsem se nespletl. Takhle mi přijde platba, já automaticky pošlu procentuální část pryč na jiný účet a dál to pustím z hlavy. Mám 100% jistotu, že ty peníze pro úřady tam vždycky budou (i když mi třeba hodně peněz pak zbyde, ale teď jde jen o začátek, pak když se do systému už dostanu a budu vědět co a jak, upravím si to dle sebe).

Každý máme zkrátka jinou toleranci k riziku. Mně přijde tvůj přístup dost nebezpečný, zvlášť pro začátečníka. Hodně lidí už takhle dojelo na to, že peníze utratili a na jaře pak neměli na daně a odvody, což vede k dluhům a exekucím. Můj systém je možná striktní, ale zaručuje mi, že se do podobných problémů nikdy nedostanu. Jde mi zkrátka o čistou hlavu a o to, abych měl věci pod kontrolou.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat