Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Izrael a USA zaútočily na Írán

protože na AM už nikdo nevysílá a přijímače na to má už taky jen málokdo.

Hele asi takle:

Radiové vlny AM jsou součásti krizové komunikace
V mnoha zemích je AM stále vedené jako záložní způsob informování obyvatelstva při:
• výpadku internetu,
• výpadku mobilních sítí,
• rozsáhlých blackoutech.

Jestli v EU bude nejaky rozbroj, jako prvni bude odrziznou obyvatelstvo od informaci, internet, td. Aspon nebudu mezi tema debilama co budou vsude na ulicich s mobilem s rukama nahore a hledat signal.
Vpadani atomovych bomb moc neverim, to uz by spis nekdo radeji sabotoval jadernou elektrnu.

O cemz jsme se mohli presvedcit treba v UA, lidi nevedeli co se deje, co maji delat a co jsi videl ? Zacali vytahovat stare AM/FM radia.

2022 : Ukrajina obnovila vysílání na AM a krátkých vlnách
Hned po začátku invaze:
• některé ukrajinské stanice znovu zapnuly AM vysílače, které byly předtím vypnuté,
• začalo se vysílat i na krátkých vlnách (SW), protože ty mají obrovský dosah a fungují i při výpadcích internetu.
Cílem bylo:
• informovat obyvatelstvo,
• obejít ruské rušení internetu,
• dostat zprávy i do okupovaných oblastí.

Jinak bavil jsem se mam mikro FM|AM radio; krystalka byla zminena jen dodatecne, a ze nepotrebuje baterii, take mi pripomela mlade casi takze spise nostalgicka jak prakticka zalezitost.
Prijde mi to takove vytrzene z kontextu oznacovat za HOVNO neco co bylo v zavorce (mozna postavim radio "krystalka") jako dodatek v uplne jinem kotextu sorry.

PS: Co se tyce KPZ tak ji pouzvam jiz roky, treba kdyz jedu na tyden nahory, nebo hodne mimo civilizaci a uz se mi parkrat hodila (nejvic samotne pouzdro ktere po rozlozeni slouzi jako solarni panel, nic extra vykoneho ale postaci ale treba i nejaky ten prezervativ). V jinem vlakne snad minulej rok sem s nekym resil, nebo nekdo zrovna poukazoval na docela kvalitni vodni filtry.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat